ANA SAYFA > İZMİR > Mustafa Balbay: ''İzmir'in hakkını istiyoruz''

Mustafa Balbay: ''İzmir'in hakkını istiyoruz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Balbay: ''İzmir'in hakkını istiyoruz''

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay TBMM Genel Kurulu’nda İzmir’in sorunları ile ilgili gündem dışı söz aldı. Balbay konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’de STK temsilcileriyle yaptığı konuşmayı hatırlatarak, hükûmetin “gavur” İzmir'den güzel İzmir'e dönmesinin manidar olduğu söyledi.

Balbay İzmir’in her şeyden önce, Ankara’ya 5 verdiğine ama Ankara’nın İzmir’e 1 verdiğine dikkat çekerek, toplam verginin genel bütçe içindeki İzmir oranının %11 olduğuna, kamu yatırımlarından İzmir’e ayrılan payın ise, yüzde %2 olduğuna dikkati çekti. Balbay Ankara’nın 2015 yılındaki kişi başına düşen kamu yatırımının 815 TL, İzmir’in ise 389 TL olduğuna vurgu yaptı.

Balbay İzmir’in milli gelirden hak ettiği payı alamadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

“İzmir'in hakkını verirsen, adil olursan o zaman diyeceğiz ki Sayın Binali Yıldırım'a 'Bin yaşa Binali Yıldırım'. Ama bu hakkı teslim etmezsen, Binali Yıldırım'ın meydanlarda verdiği desteğin içinin boş olduğunu söyleyeceğiz” dedi.

Balbay İzmir’in metrolarını İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığını vurgulayarak, hükümetin bu konuda desteğinin sınırlı olduğunu anımsattı. Balbay sıra Ankara’ya geldiğinde ise hükümetin Ankara metrosu’nun tümünü Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığına dikkat çekti. Balbay hükümete İzmir Belediyesi'nin ne yaptığını Türkiye'ye değil dünyaya sorun diyerek İzmir Belediyesi'nin kredisinin, hükûmetin kredisinden tam 8 kat daha üstünde olduğunu anımsattı.

Balbay Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 yılında İzmir’e  “35 İzmir” projesiyle geldiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Ben nöbetçi Başbakan Binali Yıldırım'a uzun ömür diliyorum. İzmir'e daha adil davranmasını diliyorum. Biz Sayın Başbakana 'Başbakan olamazsın' demedik. 'Adil olamazsın' dedik. Eğer Sayın Başbakan samimi ise, Sayın Başbakan gerçekten 'Güzel İzmir' deyip, İzmir milletvekilliğini hak etmek istiyorsa, öncelikle bu projeleri tamamlamalı ama bundan da önemlisi İzmir'in millî gelirden hak ettiği payı vermesini bekliyoruz. Sayın Başbakan, İzmirlilere teşekkür etti ve 'İzmir, bir Başbakan çıkardı' dedi. Sayın Başbakan, İzmir Başbakan çıkarmadı, Sayın Binali Yıldırım Saray'dan çıktı. Sayın Binali Yıldırım İzmir milletvekilidir ama 2019'da AKP Genel Başkanı olarak seçime girsin, görelim ve devamını ondan sonra söyleyelim” dedi.

Balbay 35 İzmir Projesini İzmir halkına anlatmak için hükümet tarafından İzmir’de açılan “35 proje” hareketi Derneği’nin İzmir Kordon’daki binasının bile kapandığını belirterek bu derneğin başına getirilen Selçuk Sert’in AKP Gaziemir Belediye Meclis üyesi olduğunu ve İzmir Belediyesi'nin toplantılarına bile katılmadığını çünkü kendisinin Türk Hava Yollarında üst düzey görev alarak İstanbul’a gittiğini söyledi.

Balbay son olarak, “İzmir Hareketi Derneği kurup İzmirliyi aldatamazsınız, İzmirliyi kandıramazsınız, İzmirli uyanıktır” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“İzmirli sizi, dikkatle izliyor; bu yalanlara, kuru sözlere karnımız tok. İzmir'in hakkını verin. İzmir'den 5 alıp İzmir'e 1 vermek, ondan sonra dağlar gibi konuşup kaya gibi taş atmanın hiçbir âlemi yoktur. İzmir'in hakkını istiyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli atıldı
Sonraki Haber Necat Karataş, gündemi değerlendirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?