ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Meclisi'nde ''Gezi'' gerginliği

Karşıyaka Meclisi'nde ''Gezi'' gerginliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Meclisi'nde ''Gezi'' gerginliği

Karşıyaka Belediyesi, Haziran ayı olağan meclisi Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti. Gezi olaylarının yıldönümüne denk gelen meclis oturumunda, Başkan Akpınar ve AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu arasında tartışma yaşandı.

Karşıyaka Belediyesi, Haziran ayı olağan meclisi Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde toplandı. Gezi olaylarının yıldönümüne denk gelen meclis oturumunda, AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu Gezi olaylarını eleştirmesi gerginlik yaşandı.

Mertoğlu "darbe girişimi" dedi, ortam gerildi

Meclis oturumunun son aşaması olan dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara yönelik eleştirilerde bulundu. Mertoğlu, "Gezi olaylarının amacının ne olduğunu herkes gördü. Amaç demokrasiye ket vurmak halkın oyları ile seçilmiş iktidarı nasıl ortadan kaldırırız düşüncesiyle hareket etti. Burada ilçe binamızı yaktılar. Böyle bir tahammülsüzlüğü siz hoş görüyorsanız diyecek lafım yok. Mesele iki ağaç meselesi olmadığını gördük.  Demokrasilerde ortaya bir sandık konur, bir iktidar seçilir ve herkes saygı duyar. Bu ülkede seçilmiş bir iktidara darbe girişimidir" diye konuştu. Mertoğlu'nun açıklamalarının ardından CHP'li ve AK Partili Meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Ersin Güngör CHP'li meclis üyelerinin eleştirilerine sert çıkarken mikrofonsuz olarak söz alması Başkan Akpınar, tarafından uyarı almasına sebep oldu.

"BURASI SİYASET ARENASI DEĞİL"

Gerçekleşen tartışmaların ardından konuşan Başkan Akpınar, "Bir ağaç meselesi dediniz. yaşlı teyzenin üzerine su sıkıldı. Üniversiteli kızların saçından sürüklenmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bunları yapanlar yargı önüne çıktı. Orada yargılananlar, 'bunlar bizden değildi, o polisler yaptı' diyerek polis teşkilatını birbirine düşürmek istediler. Bunlar burada konuşulacak şeyler değil. Burası siyaset arenası değil. Burada kent için konuşun ilçe başkanı kimliğinizi meclise girerken kapının dışarısında bırakın. Gencecik insanlar, yaşlı teyzeler terör örgütü ile bir tutuluyorsa burada bir yanlışlık vardır" diye konuştu.

"BİAT İLE DEĞİL İKNA VE DEMOKRASİ İLE"

Yaşanan krizi Nergis Parkı'nın dönüştürülmesi üzerinden örneklendiren Akpınar, "Bu insanlar kentlerine sahip çıktılar. Nergis Parkı’nda imar planlarında 5 katlı bina izni vardı. Nergis halkı parkına sahip çıktı, direndi. Biz de buna kulak verdik. Orayı bir park yaptık. Gezi Parkı, bir yaşlı teyzenin 'yavrum o ağaçları sökmeyin' demesiyle başladı. Aynı şey Nergis Parkı'nda da olabilirdi. Bizler biat kültürü ile değil, ikna ve demokrasi ile gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ramazan zamla geliyor...
Sonraki Haber Karşıyaka Müftülük Binası'nın temeli atıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?