ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka heyecanla Kukla Günleri'ni bekliyor

Karşıyaka heyecanla Kukla Günleri'ni bekliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka heyecanla Kukla Günleri'ni bekliyor

Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan ve Karşıyaka Belediyesi’nin de destekçileri arasında yer aldığı “9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 5 Mart’ta başlıyor. Karşıyaka’da dünyaca ünlü kukla sanatçılarının sergileyeceği 8 gösteri, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bu yıl 9’uncu kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri, Karşıyaka Belediyesi’nin de destekleriyle, 5 - 22 Mart tarihleri arasında kukla severlerle buluşacak. Dünya çapındaki dev organizasyon çerçevesinde, 23 ülkeden 30 kukla tiyatrosu topluluğu, İzmir’deki çeşitli kültür ve sanat merkezlerinde gösteriler sunacak. Karşıyaka’da da Norveç, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya ve İtalya’dan gelen ünlü kukla tiyatroları sahne alacak. Hem çocuk hem de yetişkinlere yönelik oyunlar, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Karşıyaka’daki Ahmet Piriştina Kültür Merkezi; 6 Mart’ta ‘Büyülü’, 9 Mart’ta ‘Üzgün Prens’, 15 Mart’ta ‘Kırmızı Çiçek’, 19 Mart’ta ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunlarına ev sahipliği yapacak. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde ise; 10 Mart’ta ‘Gerçek Bremen Mızıkacıları’, 17 Mart’ta ‘Bir Sirk Parodisi’ sahnelenecek.

“9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında iki yetişkin oyunu da Karşıyakalı kukla severlerin beğenisine sunulacak. ‘Macera’ isimli oyun 11 Mart’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde; ‘Özgür Palyaço’ da 17 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Konsantrasyon kaybımız vardı
Sonraki Haber İzmir’de Aile ve Dini Rehberlik Çalıştayı yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?