ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’de Aile ve Dini Rehberlik Çalıştayı yapıldı

İzmir’de Aile ve Dini Rehberlik Çalıştayı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de Aile ve Dini Rehberlik Çalıştayı yapıldı

İzmir İl Müftülüğü tarafından 28 Şubat-01 Mart 2015 tarihleri arasında Çeşme’de “Aile ve Dini Rehberlik” Çalıştayı yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen çalıştaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İzmir Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında görev yapan personel ile akademisyen ve uzmanlar katıldı.

ADRB Personelinin alanla ilgili bilgi düzeylerine katkıda bulunmak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek, büroların işlevselliğini arttırmak ve İzmir’de yaşanan sorunları tespit edip çözüme kavuşturabilmek amacıyla düzenlenen çalıştaya, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ömer Dumlu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakkı Şah Yasdıman ve Doç. Dr. Şükrü Keyifli, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yrd. Doç. Dr. Safinaz Asri ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan katıldı.

Açılış programında İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, çalıştayın amacı ve programı hakkında bazı bilgiler verdi ve katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ifade edip verimli bir çalışma olmasını diledi. Prof.Dr. Ömer Dumlu, Prof.Dr. Saffet Köse, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ve İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel sırasıyla selamlama konuşması yaptı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan’ın, "Aile Danışmanlığı ve Dini Rehberlik Yöntemleri" konulu konferansından sonra, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse, “Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının Tanıtımı ve Hizmet Alanları” konulu ilk oturumu yönetti. Oturumda Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, İzmir ADRB Koordinatörü Fatma Özmen Ergen, Psikolog Güliz Karataş sunum yaptı. Öğleden sonraki “Ailenin Korunmasında Eğitimin Rolü” başlıklı oturumda Prof.Dr. Faruk Beşer’in başkanlığında Prof.Dr. Hakkı Şah Yasdıman, Doç.Dr. Şükrü Keyifli ve Doç.Dr. Mehmet Bahçekapılı birer sunum yaptı. “Günümüz Ailesinin Yaşadığı Sorunlara Çözüm Önerileri” başlıklı günün son oturumunda ise Prof.Dr. Ömer Dumlu’nun başkanlığında Üsküdar Başvaizi Fatma Bayram, Kur’an Kursu Öğretici Semra Kanmaz ve İKÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Safinaz Asri ayrı ayrı sunum yaptılar.

Çalıştayın ikinci gününde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer’in "Aileyi Kuran ve Koruyan Özellikler" başlıklı konferansı ile başlayan program, katılımcıların grup çalışmalarıyla devam etti. “Fiziki Mekân ve İdari Sorunlar”, “Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar”, “Cami İçi ve Cami Dışı Din Hizmetlerinde ADRB'nin Yeri ve Rolü”, “TÜİK Verileri Işığında İzmir Bölgesinde Aile” başlıkları altında atölye çalışması yapıldı. Grup çalışmalarının ardından İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu başkanlığında kapanış ve değerlendirme oturumu yapıldı. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Prof.Dr. Saffet Köse, ADRD Başkanı Sedide Akbulut ve Karabağlar İlçe Müftüsü Abdulcebbar Altun’un yapmış oldukları değerlendirmelerden sonra toplu resim çekimiyle çalıştay sona erdi.

Katılımcılar çalıştayın çok verimli geçtiğini ve bu tür çalışmaların belli periyotlarla tekrar edilmesinin din hizmetlerinde verimliliği arttıracağını, personelin eğitimine katkı sağlayacağını, moral ve motivasyonunu yükselteceğini ifade ettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka heyecanla Kukla Günleri'ni bekliyor
Sonraki Haber İzmirli kadınlar festivalde buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?