ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka 103. Yaşını kutladı

Karşıyaka 103. Yaşını kutladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka 103. Yaşını kutladı

Karşıyaka Spor Kulübü, 103. Yılını İzmir Arena’da düzenlenen yemekle coşkulu bir şekilde kutladı.

Yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Şube Başkanları, kulüp yöneticileri, Karşıyaka Futbol takımı teknik direktörü Kemal Özdeş, futbolculardan Tugay Kaçar ve Engin Baytar, Voleybol takımı oyuncuları ve teknik heyeti, kulüp üyeleri ve taraftarlar katıldı.

Voleybol Şube’nin organize ettiği yemeğin başında söz alan Voleybol Şube Başkanı Ali Talak, “Arkadaşlar bugün bu kadar kalabalık olmaz demişti ama ben bu coşku ve sevginin büyük olduğunu biliyordum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Takımımızın her alanda güzel skorlara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Kuruluşun filmi çekiliyor

Talak’ın ardından söz alan Başkan Ali Erten, “Biz bu hikayeyi 1912 yılında yazmaya başladık. Müthiş bir tarihin bugünkü sıradan takipçileriyiz. Sadece nöbet sırası bizde, biz bu nöbeti en iyi şekilde tutmaya çalışıyoruz. 1912’de Kuvay-i Milliye ile başlayan bu hikayenin içinde 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet, 2. Dünya Savaşı başta olmak üzere son yüzyılda yaşanan her şey var. Buna rağmen dimdik ayaktayız ve bundan sonra yine aynı şekilde devam etmesi için biz de üstümüze düşeni yaparak bu emaneti en iyi şekilde bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Karşıyakalı sanatçılarla bir araya geldik. Kuruluş hikayemizin senaryosu yazılıyor. İnşallah bu hikayenin filmini yapmak istiyoruz. Bu emanetin koruyucuları olmaktan gurur duyuyoruz. Kalıcı bir şeyler yapmak, iz bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Nice yıllara, kutlu olsun” sözleriyle duygularını ifade etti.

Başkan Erten’in ardından kürsüye gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “104. Yılına adım atan bu büyük kulübün sevdalıları sevgili Karşıyakalılar, bu güzel doğumgünü partisine hoşgeldiniz. Karşıyakamızın kentimize kazandırdığı başarılarla her zaman gurur ve onur duyuyorum. Dünyada sokakta her alanda vatandaşların yaşam stilini bu kadar etkileyen başka bir spor kulübü daha yoktur. Sadece Karşıyaka’da var ve iyi ki de var. Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır. Kazandıkları sportif başarılarla bizleri onurlandıran tüm sporcuları ve sayın yöneticileri kutluyorum. Hep beraber el ele daha nice 104 yılları yaşamayı temenni ediyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Kaf Sin Kaflı olmaktır” ifadelerini kullanarak kulübün yeni yaşını kutladı.

Son olarak kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Karşıyaka’nın 103. yaşını gönülden kutluyorum. Ülkede dönüşümün başladığı, milli bilincin geliştiği dönemde spor kulüpleri aracılığıyla o dönemin yöneticileri bir yol arayışına çıkmışlar. 1912 yılında kurulan Karşıyaka Spor Kulübü de bunların öncülerinden bir tanesi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün başarıları hepimizin göğsünü kabartıyor, İzmir’in tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. Biz 15 tane yolcu vapuru, 3 tane de arabalı vapur aldık. Yarın yeni bir vapurumuz gelecek. Bu vapurun adı ‘Cengiz Kocatoros’. Karşıyaka’nın doğum gününde Karşıyakalı taraftarlara bu da hediyemiz olsun. Umarım kabul edersiniz. Tüm Karşıyaka camiasına nice başarılı çalışmalar diliyorum. Karşıyaka, doğum günün kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

İmzalı Pınar Karşıyaka forması 5500 lira

Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından gecede emeği geçen ve son yıllarda kulübe katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi. Plaket takdiminin ardından gerçekleştirilen müzayedede imzalı formalar ve sanat eserleri satışa sunuldu. Gecede satışa sunulan voleybol takımının imzalı forması 2500 liradan, futbol takımının imzalı forması 1500 liradan, şampiyon basketbol takımının forması ise 5500 liradan alıcı buldu.

Daha sonra sahneye çıkan müzisyenler eşliğinde tüm Karşıyakalılar gönüllerince eğlendi. İzmirli ünlü sahne sanatçısı Mikrop Hikmet de gecede sahne alarak tüm Karşıyakalılara unutulmaz anlar yaşattı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar: İzmir kale olsaydı yüzde 86 oy alınırdı
Sonraki Haber Dünya şampiyonu okçu ödüllendirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?