ANA SAYFA > SPOR > Dünya şampiyonu okçu ödüllendirildi

Dünya şampiyonu okçu ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya şampiyonu okçu ödüllendirildi

Karşıyaka Belediyesi, Meksika’daki Dünya Kupası Finalleri’nden ‘Dünya Şampiyonu’ olarak dönen Karşıyaka Belediyesporlu milli okçu Demir Elmaağaçlı’ya 10 bin lira para ödülü verdi. Belediye Meclis toplantısında Demir’in ödülünü takdim eden Başkan Akpınar, “İstiklal Marşımızı dünyaya duyuran, Türk Bayrağımızı göndere çektiren milli gururumuz Demir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım ayı ilk olağan toplantısına, Meksika’da ‘Dünya Şampiyonu’ olarak tarih yazan Karşıyaka Belediyesporlu milli okçu Demir Elmaağaçlı damga vurdu. Toplantıya konuk olan Demir’e, mecliste oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda 10 bin lira para ödülü verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve meclis üyeleri, Türkiye’ye yaşattığı büyük gurur için, başarılı sporcuya teşekkürlerini iletti.

Başkan Akpınar, “Karşıyakamızı sporun başkenti haline getirme misyonumuz doğrultusunda; ilk günden bu yana alternatif sporları geliştirmek için çalıştık, çok büyük desteklerde bulunduk. Yeni branşlar açarak genç ve yetenekli sporcuları bünyemize aldık. Bu branşlardan biri de okçuluk. Geçen sene okçumuz Ecem Cansu Coşkun, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ‘Yılın Sporcusu’ olarak aday gösterildi ve ilk 5 içinde yer aldı. Aynı şekilde Demir de Avrupa’da önemli dereceler kazandı, Karşıyaka Belediyespor’u başarıyla temsil etti. En önemlisi de ilk dünya şampiyonu olarak Türk Bayrağımızı göndere çektirdi, İstiklal Marşımızı okuttu. Türk Milli Takımı’nın, Türkiye’nin gururu olan Demir’i yürekten kutluyoruz” dedi.

Demir Elmaağaçlı ise, “En başta Karşıyaka Belediye Başkanım olmak üzere, tüm meclis üyelerine, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Vatanıma hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Akpınar, konuşmaların ardından Demir’e tüm Karşıyakalılar adına çiçek verdi ve para ödülünü takdim etti.

İLK DÜNYA ŞAMPİYONU

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü forması giyen 25 yaşındaki milli okçu Demir Elmaağaçlı, 24 Ekim’de Mexico City’de yapılan Dünya Kupası Finalleri’nde erkekler makaralı yay kategorisinde dünyanın en iyi 7 okçusuyla mücadele etmişti. Finalde Hint rakibi Abhishek Verma’yı 145-143 yenerek Türkiye'ye turnuvadaki ilk altın madalyasını getiren Demir, okçulukta dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 103. Yaşını kutladı
Sonraki Haber Ayşen Önder:''Nergiz halkı Başkanımızı mahallemizde görmek istiyor.''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?