ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: İzmir kale olsaydı yüzde 86 oy alınırdı

Akpınar: İzmir kale olsaydı yüzde 86 oy alınırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: İzmir kale olsaydı yüzde 86 oy alınırdı

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin yüzde 66,52 ile İzmir'de en yüksek oy oranını aldığı ilçe olan Karşıyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçimlerle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Akpınar, 7 Haziran seçiminden sonra 1 Kasım'da da oylarını 3-4 puan artırarak Türkiye'de CHP'nin en çok oy aldığı ilçe olduklarını söyledi. Bu sonuca karşın Türkiye genelindeki durum nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirten Akpınar, "Karşıyaka'da yerel yönetim, örgüt ve hakla bütünleşen anlayışın fotoğrafını keşke Türkiye'ni herinde de görebilsek. İzmir'in diğer ilçelerinde de bu fotoğraf göremiyoruz" dedi.
İzmir'de özellikle kırsal kesimde CHP'nin kaybettiği oyların çok düşündürücü olduğunu söyleyen Başkan Akpınar, "Demek doğru anlatamadık ki sandığa yansımadı. Bunun nedenlerini iyi analiz etmek gerekir. Duygusal yaklaşmamalı. Kişilerin değişmesinin iktidar yapmadığını bir kez daha görmüş olduk. Deniz Baykal'ın Genel Başkan olduğu dönemde 'Baykal gitsin kim gelirse gelsin CHP oyları yükselir ve iktidar olunur' denmişti. Yıpranmamış, halk tarafından benimsenen Genel Başkanımız oldu. Yine bizi iktidara taşımıyor. Temel sorun kişilerden kaynaklanmıyor. Kişileri tek başına sorumlu tutmak bize kazandırmaz" dedi. Seçmenin partinin kongresi ve kurultayıyla ilgilenmediğini, bunun kendi parti içi işleyişleri olduğuna dikkat çeken Akpınar, ön seçimin bile seçmen gözünde etkisi olmadığının görüldüğünü söyledi. Akpınar, "Eğer İzmir'i 'Kale' diye konuşuyorsak etkisi olsaydı bugün yüzde 46 değil oy oranı yüzde 86 olması gerekirdi. Sosyal demokratlar birbirleriyle uğraşmayı bırakacaklar. Vatandaşa kendilerini anlatacaklar. Partisinin politikasını bilmeyen, ne yazık ki sokakta da anlatamıyor" açıklamasını yaptı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balbay 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi
Sonraki Haber Karşıyaka 103. Yaşını kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?