ANA SAYFA > SAĞLIK > Kanser tedavisinde başarı oranı artık daha yüksek

Kanser tedavisinde başarı oranı artık daha yüksek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kanser tedavisinde başarı oranı artık daha yüksek

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çiğli Belediyesi iş birliğinde “Çağımızın Vebası Kanser” konulu seminer düzenlendi. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen semineri, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile çok sayıda vatandaş izledi.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğreti Üyesi Prof.Dr.Mehmet Hacıyanlı; kanser nedir, nedenleri ve korunma yolları üzerinde dururken, Dahiliye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Endokrinoloji Uzmanı Doç.Dr. Barış Önder Pamuk; kanserde beslenme alışkanlığının etkilerini, Dahiliye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Onkoloji Uzmanı Doç.Dr.Yüksel Küçükzeybek  de erken tanı ve kanser taramaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kanserde doğru beslenme faktörü

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada gösterilen kansere dikkat çeken Prof.Dr.Hacıyanlı, “Kanserin sosyal ve moral yönü çok önemlidir. Kanserde medikal ve cerrahi yaklaşımların maliyeti oldukça yüksek olduğu için bunun önüne geçilmesinde doğru bir toplumsal beslenme alışkanlığının yaygınlaştırılması sağlanır, sigara gibi etmenlerle savaşılır ve fiziksel aktiviteler artırılırsa kanserin yarattığı olumsuz etkilerden uzaklaşmış bir toplum yaratılabilir”dedi.

Erken tanı hayat kurtarır

Prof.Dr.Hacıyanlı erken teşhisin önemine de vurgu yaptı:”Hastalık değil ihmal öldürür, bunun unutulmaması gerekir. Kanserde tedavide başarı oranları artık daha yüksektir. Her şeyde olduğu gibi erken tanı hayat kurtarır ve kanserin tedavi sürecini kolaylaştırır”

Uzmanlar ayrıca doğru beslenme, şişmanlık, sigara, alkol, uyuşturucu kullanımının kansere olan etkisine de dikkat çekerken, fiziksel aktivitenin antikanserojen olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Arslan: “Kanserde farkındalık yaratmak önemlidir”

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen seminerin, hem kanser hakkındaki bilimsel gelişmeleri değerlendirmek hem de halkı bilgilendirmek açısından oldukça anlamlı bir seminer olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “Kanser ülkemizde de oldukça yaygın bir hastalık olması sebebiyle yüreklerimize korku salmaya devam ediyor. Ama unutulmamalıdır ki kanseri erken tanı, doğru beslenme ve düzenli bir spor alışkanlığı ile yenebiliriz. Halkımızın kanser başta olmak üzere birçok hastalığa ilişkin bilgilendirilmesi için Çiğli Belediyesi olarak üniversitelerimizle işbirliği yaparak bilgilendirici seminer ve paneller düzenliyoruz. Günümüzün bu en yaygın hastalığına ilişkin toplumsal farkındalığı artırabilmek adına bu anlamlı çalışmaları yürütüyoruz. ” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balbay, Mavişehir'de balıkçılarla buluştu
Sonraki Haber Yüzlerce çocuk sahnede...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?