ANA SAYFA > SPOR > Kaf Kaf yine Türkiye Kupası'nın peşinde

Kaf Kaf yine Türkiye Kupası'nın peşinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaf Kaf yine Türkiye Kupası'nın peşinde

Türkiye Kupası'nı geçen sezon müzesine götüren Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, Gaziantep'teki Royal Halı Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaşmak istediklerini bildirdi.

Sarıca, yaptığı açıklamada, art arda önemli maçlar oynadıklarını, bu hafta da Türkiye Kupası'nda mücadele edeceklerini söyledi. Takım olarak hem moral hem form açısından iyi bir noktada olduklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu: "Son şampiyon olarak gideceğimiz Gaziantep'te unvanımızı korumak istiyoruz. Tabii ki kolay değil, ancak elimizden geleni yapacağız. Kupa günlük performansların etkili olduğu bir turnuva. İlk olarak Banvit'le oynayacağız. Bu sezon 4. kez karşılaşacağız Banvit'le daha önce 3 maçımızı da kazanmıştık. Bu kadar kısa süre içerisinde bir takımı 3 kez yenmek kolay değil. Ancak müsabakayı kazanıp, yarı finale kalmak istiyoruz."

Sarıca, ligde oynadıkları Anadolu Efes maçından önce öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yapılan organizasyonun çok anlamlı olduğunu belirterek, "Pınar Karşıyaka taraftarı her zaman farklılığını gösteriyor. Taraftarımızın desteği bizim için çok önemli. Bu destekle Pınar Karşıyaka çok daha yukarıları hak ediyor, biz de bunun için çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Efes karşılaşmasında kendisinin maskeleriyle maça gelen taraftarlara da değinen Sarıca, "Çok güzeldi, ben de görünce şaşırdım, insan mutlu oluyor. Onlarla daha güçlü olduk" diye konuştu.

Türkiye Kupası'na geçen sezon Gaziantep'te oynanan A Grubu maçlarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, burayı lider olarak geçtikten sonra Ankara'daki 8'li finaller ilk maçında Türk Telekom'u, yarı finalde Fenerbahçe Ülker'i saf dışı bıraktıktan sonra finalde Anadolu Efes'i 66-65 yenerek, ilk kez Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

Yeşil-kırmızılı ekip sezon başında Türkiye Kupası sahibi olarak çıktığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise Fenerbahçe Ülker'i yenerek kupayı 2. kez müzesine götürmüştü.Pınar Karşıyaka bu sezon ise Samsun'daki grup maçlarında Eskişehir Basket, Trabzonspor Medical Park ve çeyrek finalde karşılaşacağı Banvit'i yenerek grubu namağlup lider tamamlamıştı. 

Kupada son mağlubiyetini geçen sezon grup maçlarında Trabzonspor Medical Park karşısında alan Pınar Karşıyaka, daha sonra oynadığı 6 maçı kayıpsız geçti.Kupada daha önce 2005'te Bursa'da Ülker'le oynadığı final maçını 71-41 kaybeden yeşil kırmızılı ekip, 2007'de yarı finalde Anadolu Efes'e 74-57 yenilerek elenmişti.

Gaziantep'teki 8'li finalde yarın saat 17.00'de Banvit'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka, rakibini yenmesi halinde cuma günü yarı finalde Royal Halı Gaziantep-Fenerbahçe Ülker maçının galibiyle mücadele edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Utku 30000 imza topladı
Sonraki Haber Öğrencilerinin ‘aday olcen nolcek’ dediği profesör adaylık başvurusunu yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?