ANA SAYFA > İZMİR > İzmirliler için tarih turu...

İzmirliler için tarih turu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirliler için tarih turu...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşadığımız kenti daha yakından tanıyalım” hedefiyle başlattığı “İzmir Tur” programları, tahminlerin üzerinde ilgi gördü. Güz dönemi ay sonunda tamamlanacak olan ücretsiz geziler, 2016 ilkbahar aylarından itibaren yeniden devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rehberler eşliğinde Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Homeros Vadisi ile Kadifekale’den Kemeraltı’na kadar olan tarihi aksta gerçekleştirdiği ücretsiz turlar, İzmirlilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımasına, tarihi ve doğal zenginliklerini görmesine yardımcı oluyor. Kentin tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik gezileri kapsayan ücretsiz geziler, her Cumartesi günü “Homeros Vadisi”, “İzmir Kuş Cenneti-Doğal Yaşam Parkı” ve  “İzmir Tarih” olmak üzere üç farklı etapta düzenleniyor. Ekim-Kasım-Aralık dönemini kapsayan Güz Dönemi programı, 26 Aralık’ta yapılacak turlar ile tamamlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentini daha yakından tanımak isteyen İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği turlara 2016 ilkbahar aylarından itibaren devam edecek.

Belediye önünden hareket
Turlar, Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00’da başlıyor ve aynı noktada sona eriyor. “İzmir Tarih Turu” gezi programı kapsamında Kadifekale, Antik Tiyatro, Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kemeraltı – Havra Sokağı geziliyor. Program, Kemeraltı’ndaki Kızlarağası Hanı’nın gezilmesi ile son buluyor.
“İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı Turu” kapsamında İzmir Kuş Cenneti’nde bölge hakkında görüntülü sunumlar eşliğinde bilgilendirme yapılıyor. Otobüs ile tur atılarak alan tanıtılıyor. İsteyenler Homa Dalyanı’nda yürüyüş yapabiliyor. Daha sonra Kuş Cenneti’nden Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’na hareket ediliyor.  “Homeros Vadisi Turu” kapsamında ise Bornova Kayadibi Köyü’ne gidilerek Homeros Vadisi’nde yürüyüşler gerçekleştiriliyor.

“Eşe, dosta anlatacağım”
İzmir Tur projesini çok beğenen İzmirliler,  genellikle ilk defa görme fırsatı buldukları tarihi güzelliklere İzmir Büyükşehir Belediyesi eli ile ulaşmaktan dolayı oldukça memnun.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir'den çocuklara 25 bin çift bot
Sonraki Haber Rasime Şeyhoğlu’nun yaşamı kitap haline getirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?