ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Rasime Şeyhoğlu’nun yaşamı kitap haline getirildi

Rasime Şeyhoğlu’nun yaşamı kitap haline getirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Rasime Şeyhoğlu’nun yaşamı kitap haline getirildi

Kadına yönelik hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi, köy ve kırsal bölgelerde açtığı kütüphaneler ile “Kütüphaneler İmparatoriçesi” lakabını alan Rasime Şeyhoğlu’nun yaşamını kitap haline getirdi. Şeyhoğlu’nun hayatını ve eğitime katkılarını içeren kitap belediye tarafından yayın hayatına sokuldu. İmparatoriçe’nin oğlu Recai Şeyhoğlu, desteklerinden dolayı Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

Köy çocuklarının daha fazla kitap okuması ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan Rasime Şeyhoğlu, oğlu Recai Şeyhoğlu ile tüm hayatını kütüphanelere adadı. Başta Bergama olmak üzere; Dikili, Ayvalık, Bolu, Tokat, Manisa, Balıkesir ve İzmir’in farklı köylerinde onlarca kütüphane oluşturuldu. 2015 Ağustos ayında hayata gözlerini yuman Şeyhoğlu, toplamda 39 kütüphane açarak ‘Kütüphaneler İmparatoriçesi’ lakabını aldı. Şeyhoğlu’nun bu çabası, oğlu tarafından kitap haline getirildi. Kitap, Karşıyaka Belediyesi Kültür Yayınları olarak basıldı, ücretsiz dağıtıma geçildi.
 
Oğul Recai Şeyhoğlu Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a destekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akpınar “Aydınlık ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirilmesinde kadınlarımızın çok büyük emeği vardır. Bu yolda, Rasime Şeyhoğlu’nun etkisi küçümsenemez. Kendisi, köy çocuklarının daha çok kitap okuması için uzun yıllar mücadele verdi ve başardı. Bizler de bu onurlu duruşa destek olmak ve geliştirmek sorumluluğuna sahibiz” dedi.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirliler için tarih turu...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?