ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’e 5 kupa birden getirdiler

İzmir’e 5 kupa birden getirdiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’e 5 kupa birden getirdiler

Çeşme Yelken ve Solo Yelken Kulübü sporcuları İstanbul’da 21-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 420 – 470 -Pirat Türkiye Şampiyonası’ndan 3 kupayla, 24 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında yapılan Optimist –Laser Türkiye Şampiyonası’ndan ise 2 kupa ile İzmir’e döndüler.

Çeşme Yelken Kulübü sporcusu Mustafa Çakır Laser Standart sınıfında Türkiye Şampiyonu olurken, Laser 4.7 sınıfında Solo Yelken sporcusu  Doruk Demircan Gençler Türkiye üçüncüsü oldu. 420–470 -Pirat Türkiye Şampiyonası’nda ise Çeşme Yelken sporcuları Leyla Şenocak-Aylin Tezol Kızlarda Türkiye Şampiyonu olurken, Solo Yelken ekibi Arman Tıhmınlıoğlu ve Arman Çavdar  hem genelde, hem de gençlerde Türkiye Şampiyonu oldular. Bu başarıya imza atan Çeşme Yelkenile Solo Yelken Kulübü sporcularının yanısıra , kulüp başkanı ve Türkiye Yelken Federasonu Başkan Adayı Özlem Akdurak, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’yu makamında ziyaret ettiler.

Türk Yelkenciliği için çalışıyoruz

Yöneticiliklerini yaptığı Çeşme ile Solo Yelken Kulüplerinin son yıllarda yükselen bir başarı grafiği elde ettiğini belirten Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, İstanbul’dan zorlu mücadelelerden sonra 5 kupa ile dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin yelken sporunda dünyada söz sahibi olmaması için hiçbir neden olmadığını ifade eden Akdurak, “Önemli olan taban sporcu sayımızı çoğaltarak ,sadece batıda değil Türkiye’nin tüm deniz kıyısı ve iç sular yörelerinde bu sporu sevdirmek, fırsat eşitliği sağlayarak çoğalmasını sağlamak olmalıdır. Bundan sonraki dönemde de en yüksek başarılara imza atmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere destek olan İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Çeşme olimpiyatlara hazırlık merkezi olacak

Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak ile Türkiye Şampiyonası’ndan kupalarla dönen 4 genç yelkenciye tebriklerini ileten Ali Osman Tatlısu, Türkiye’nin en seçkin sporcularının yer aldığı turnuvada İzmir'in de kazandığı başarılardandolayı çok mutlu olduklarını söyledi.Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak sayesinde İzmir'de okullar arası yarışmalara başlandığını dile getiren Tatlısu,“Ülke olarak hedefimiz olimpiyatlardan madalyalarla dönmek.Türkiye’de olimpiyatlara hazırlık merkezinin Çeşme'de olmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz.Ayrıca, sporcularımızın okulları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Müdürlükleriyle çalışma yapıyoruz.Bu projeyle sporcularımız hem derslerini takip edecek hem de spor antrenmanlarını tam yapacak”dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Urla'da telefonla dolandırıcılık
Sonraki Haber Sorumlusu kim olacak?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?