ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir'den Cumhuriyet'e destek

İzmir'den Cumhuriyet'e destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'den Cumhuriyet'e destek

Cumhuriyet gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına bir tepki de İzmir'den geldi.

Cumhuriyet gazetesinin önünde toplanan yüzlerce kişi ve meslek örgütleri, tutuklu gazetecilere destek vermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekillerinin de destek verdiği, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi imzasıyla yapılan açıklama şöyle;

Türkiye’de basın özgürlüğü, gazetecilerin tutuklanması, gözaltına alınması, sansür, otosansür ve işten çıkarmalarla yıllardır ağır baskı altındadır. Halkın haber alma hakkı ve gazetecilerin yaptıkları haberlerle halkı bilgilendirme görevini engellemeye dönük son örnek de Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, Adana’da durdurulan MİT tırlarıyla ilgili soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanması oldu.  

Can Dündar tırların içeriğine yönelik haberlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, “Bedelini ödeyecekler. Bunu onların yanına bırakmam” sözleriyle hedef haline getirildi. Yargıya verilen bu talimatın ardından yürütülen soruşturmada da Can Dündar ve Erdem Gül cezaevine gönderildi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanma gerekçesi, “Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama, üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıdır.

Gazeteciler yaptıkları haberler nedeniyle “terörist ve casus” olarak suçlanamaz. Bu suçlamalar ve tutuklamalar, basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkı, anayasal haklar ve evrensel hukuk kurallarına tümüyle aykırıdır.  Türkiye’de gazetecilik ve halkın haber alma hakkı bir kez daha tutuklanmıştır. Türkiye, her türlü baskıya rağmen gerçekleri yazarak halkı bilgilendirme görevini yapan basın kuruluşlarına yönelik antidemokratik, hukuksuz uygulamalarla “gazeteci cehennemi” haline getirilmeye çalışılıyor. Gazetecilere yönelik tutuklamaları ve hukuksuz ve siyasal kararları kınıyoruz.

Siyasal ve talimatlı yargı kararlarıyla antidemokratik, basın özgürlüğüne aykırı tutuklamalara, gözaltılara ve baskılara son verilmelidir. Tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını, yazılı ve görsel medyanın görevine yönelik engellemelerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kalbin anahtarını Karşıyakalılarla buluşturdular
Sonraki Haber İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?