ANA SAYFA > MEDYA > İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı

İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, "Tüm dünyanın gözü önünde hukuk yok sayıldı, adalet ayaklar altına alındı, basın ve ifade özgürlüğü tutuklandı. Ülkemiz adına biz utanıyoruz" dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması nedeniyle açıklama yaptı. 
 
Uzun bir süredir karanlık bir dönemden geçen gazetecilerin en kara günlerden birini daha yaşadıklarını belirten Misket Dikmen, şunları söyledi: "Can Dündar ve Erdem Gül, halkın haber alma hakkına hizmet eden, gerçekleri kamuoyuna aktaran dürüst, namuslu gazetecilerdir. MİT Tırları haberinin doğruluğundan hiç kimsenin şüphesi yok ama toplumun tüm kesimlerinin ülkemizde 'adalet' olduğundan, 'insan hak ve özgürlükleri'nden ciddi derecede şüphesi var.Tüm dünyada mesleğini iyi yapanlar ödüllendirilirken, ülkemizde mesleğini doğru, dürüst, tarafsız yapanlar cezaevine atılıyor. Bu iktidar bütün kesimleri 'ne olursan ol muhalif olma' anlayışı içine sokmak istiyor ancak gerçeklerin ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var. Gerçekler elbet ortaya çıkacak ve bu kararın alınmasında sorumluluğu olan herkes bir gün hesap verecek. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak özgürlüklerden, doğrulardan yana taraf olduğumuzu bir kez daha vurgular, meslektaşlarımız özgürlüklerine kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'den Cumhuriyet'e destek
Sonraki Haber Organ bağışına dikkat çektiler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?