ANA SAYFA > SAĞLIK > Organ bağışına dikkat çektiler

Organ bağışına dikkat çektiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Organ bağışına dikkat çektiler

İzmir Kent Hastanesi ve Swissotel Grand Efes İzmir işbirliğiyle “Organ Bağışında Farkındalık: Yaşamak da Yaşatmak da Güzel” semineri düzenlendi. Organ bağışının önemine dikkat amacıyla düzenlenen seminer hedefine ulaştı. Seminer sonrasında katılıcımların büyük çoğunluğu organ bağışında bulunup, kart imzaladı. Seminerde konuşan Opr. Dr. Zafer Önen, “Organ bağışında farkındalık yaratmak için çabalarımız sürdükçe bağışlar da artacak” dedi.

İzmir Kent Hastanesi ve Swissotel Grand Efes İzmir işbirliğiyle gerçekleşen “Organ Bağışında Farkındalık: Yaşamak da Yaşatmak da Güzel” seminerine otel çalışanları katıldı. İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zafer Önen ve Karaciğer Nakil Koordinatörü Gülay Aksu sunum yaptı. Sunumda “Organ bağışı nedir? Hangi organlar ve dokular bağışlanabilir? Organ bağışı nasıl yapılabilir? Dünyada Türkiye organ bağışında ne durumdadır ve organ nakli gelişimi nasıldır?” başlıkları altında bilgiler verilerek, organ bağışının önemi vurgulandı. Organ bağışının, organ yetmezliği hastalarına can aşısı olduğuna dikkat çeken Dr. Zafer Önen, “Organ bağışı, sağlık için cana can, hayat için ise bir umut. Ancak kadavradan organ bağışları ülkemizde yetersiz, o nedenle karaciğer ve böbrek nakillerinin yüzde 70’i canlıdan, yüzde 30’u kadavradan yapılıyor. Bu oranı tersine çevirmeliyiz. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan organ ve dokuları yani kalp, karaciğer, böbrekler, kornealar 6 hasta için yeni bir yaşam demek. Bazı durumlarda karaciğeri ikiye bölerek iki hastada kullanabiliyoruz, o zaman kutsal bağışla hayat bulan hasta sayısı 7’e yükseliyor. Bazı hastaların canlı vericileri de olmuyor. Hastaların yaşam umutlarını artırmak için organ bağışı çok önemli” diye konuştu.

Seminer Swissotel Grand Efes İzmir çalışanları tarafından büyük ilgi görürken, sonrasında dinleyicilerin büyük bölümü organ başığında bulunmak istediklerini bildirdi, Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenmiş bağış kartlarını imzalayıp aldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC Başkanı Dikmen: Gazetecilik tutuklandı
Sonraki Haber Ortalık yangın yerine dönmeden...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?