ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de Suriyelilere karşı önlemler artıyor

İzmir'de Suriyelilere karşı önlemler artıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de Suriyelilere karşı önlemler artıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısının giderek arttığı İzmir'de, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

İzmir Valiliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin geçen hafta yaptığı toplantıda alınan kararların ardından güvenlik güçleri, kent merkezindeki parklar ve cami avluları ile kontrol noktalarında durdurarak özellikle kapalı kasa kamyonlar ile bazı otobüs ve minibüslerde arama yapıyor. 
 
Bulundukları yerlerden ve  araçlardan alınan sığınmacılar, daha sonra Atatürk Stadı’ndaki bekleme merkezine yönlendiriliyor. Buradaki işlemleri tamamlananlar, otobüslerle Suriye sınırındaki çadır ve konteyner kentlere gönderiliyor.
Kent girişlerine kontrol
İzmir girişlerine polis ve jandarma kontrol noktaları oluşturmaya başladı. İlk uygulama İstanbul-İzmir Karayolu’nun Bornova girişi Sabuncubeli mevkiinde hayata geçti. Polis ve jandarma şüphelendiği araçları durdurup arama yaptı. İzmir’in diğer girişleri Kemalpaşa ve Menemen bölgelerinde de aynı uygulamanın başlayacağı bildirildi. 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Oscar&The Wolf 30 Ağustos’ta İzmir’de
Sonraki Haber Görevde yükselme sınavı müjdesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?