ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de Suriyeli kadınlar üçüncü eş oluyor...

İzmir'de Suriyeli kadınlar üçüncü eş oluyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de Suriyeli kadınlar üçüncü eş oluyor...

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Kadın Komisyonu Başkanı Nazan Arasan, Suriyeli kadınların Türk erkeklerle ikinci, üçüncü eş olarak gayri resmi olarak evlendiklerini açıkladı. Başlık parası verilerek evliliklerin yapıldığını anlatan Arasan, "İzmir'de de bu tür evlilikleri görüyoruz. Aile hekimleri de bu tip durumları tespit ediyor. Bu tür evlilikler geleneksel aile yapımızı bozuyor" dedi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu bir açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Arasan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir'de ve Anadolu'da Suriyeli kadınların ikinci, üçüncü eş olarak Türk erkeklerle gayri resmi yollardan evlendirildiğini anlatan Arasan, "Son yıllarda savaşla birlikte ülkemize göç eden Suriyeli vatandaşlar nedeniyle pek çok şehrimizde unutulmaya yüz tutan başlık parasının yeniden gündeme gelmesi (daha düşük  başlık parası istedikleri için tercih sebebi oluyorlar), evliliklerde sıkıntılar yaşanması, Suriyeli kadınların ikinci, üçüncü eş olarak Türklerle evlenmesi, gayri resmi birlikteliklerin evlilik adı altında gösterilmesi, aile yapımızın bozulmasına ve boşanmaların artmasına sebep olmaktadır. Mültecilerin savaş bitene kadar tampon bölgelerde yaşamalarının sağlanması belki bu tür etkilenmelerden kaynaklanan, sosyal yapının bozulmasına sebep olmasının önüne geçilebilirdi" dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pantolon Giymenin Vazgeçilmezliği
Sonraki Haber İzmir Üniversiteleri 8 Mart için buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?