ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir'de Kabotaj Bayramı kutlandı

İzmir'de Kabotaj Bayramı kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yılı, İzmir’ Körfezi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katıldığı kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu ve personeli otizm konusunda toplumda duyarlılığı artırmak amacıyla “Otizmin Farkındayız” tişörtüyle etkinliklere katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güldem Cerit, İzmir Liman Başkan Yardımcısı Ahmet Apak, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, Kıyı Emniyeti İzmir İşletme Müdürü Melih Hüsnü Yılmaz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, TCDD İzmir Limanı İşletme Müdürü İsmet Canbaz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’ın yer aldığı protokol, İzmir Limanı Başkanlığı önünde halat çekme yarışması gerçekleştirdi. Ayrıca İzmir’de dereceye giren yelkenci çocuklara sertifikaları verildi.

“TÜRKİYE DAHA FAZLA PAY ALMALI”

Kaptan Bülent Evran tarafından hazırlanan Cumhuriyet Meydanı’nındaki “Çaka Bey Gemici Bağları Sergisi” gezildikten sonra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve denizcilik protokolü, Zübeyde Hanım Gemisi ile İzmir Körfezi’ne açılarak, deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı. Daha sonra denizde geçit töreni düzenlendi. Vali Ayyıldız, Alsancak Limanı’nda bağlı olan Türkiye’nin en büyük arama kurtarma gemisi Nene Hatun Gemisi’ni dolaşarak, bilgi aldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı İşletmeleri Müdür Yardımcısı Güven Duran, Türkiye’nin gemi filosu ve giderek artan gemi adamı ihracatı ile denizci ülke olma yolunda ilerlediğini söyledi. 9 trilyon dolara ulaşan dünya denizcilik pazarından Türkiye’nin daha fazla pay alması gerektiğini ifade eden Duran, İzmir kruvaziyer liman imar planlarının devam ettiğini, İzmir’in bu yatırım ile krizi fırsata çevirerek 3 milyon yolcuyu ağırlayacak bir altyapıya kavuşacağına dikkat çekti. Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın altyapı ihale çalışmalarının devam ettiğini belirten Duran, Çandarlı sayesinde Ege’nin küresel pazara bağlanacağını vurguladı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Barbaros’un torunları olarak denizcilikte dünya liginde ilerliyoruz. Ancak henüz istediğimiz noktada değiliz. Ekonomimizi ve insanlarımızı denizle buluşturmak ve denizcilikte 2023 hedeflerini yakalamak için yeni atılımlara ihtiyacımız var” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZKA'dan teknolojiye yönelik güdümlü proje desteği
Sonraki Haber Belediye Meclisi’nde gündem yine terördü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?