ANA SAYFA > İZMİR > İZKA'dan teknolojiye yönelik güdümlü proje desteği

İZKA'dan teknolojiye yönelik güdümlü proje desteği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA'dan teknolojiye yönelik güdümlü proje desteği

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Çalışma Programı kapsamında Güdümlü Proje Desteği ile desteklenmek üzere önerilen TEKNOLAB İZMİR İzmir Bilimsel Araştırma, Uygulama, Test ve Sistem Geliştirme Laboratuvarları Projesi’nin Başlangıç Toplantısı düzenlendi. Elektrik ve elektronik sektöründen, üniversitelerden ve diğer kuruluşlardan 50’den fazla katılımcının yer aldığı toplantıda, projeye dair görüş ve değerlendirmeler alındı.

Toplantıda İZKA adına sunum yapan Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı H. İ. Murat ÇELİK 2014-2023 İzmir Bölge Planı’ndaki vizyonun Bilgi, Tasarım ve Yenilik Üreten Akdeniz’in Çekim Merkezi İzmir olduğunu ve Ajans tarafından uygulanan 7 güdümlü proje ve önerilen TEKNOLAB İZMİR projesi ile bu vizyona doğru İzmir’in daha da geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Çelik ayrıca mali destek programlarından daha farklı bir destek türü olan güdümlü proje süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi adına sunum yapan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Aşkar katılımcılara proje önerisi hakkında bilgiler aktardı ve hayata geçirildiğinde İzmir’in sektörlerine, Ar-Ge ve yenilik ekosistemine, üniversite-sanayi işbirliğine yapacağı katkıları belirtti. Prof. Aşkar TEKNOLAB İZMİR’in, içeresinde elektronik aksam bulunan ürünlerin ihracatı için çok temel bir gereklilik olan uluslararası normlara göre uygunluk belgelendirmelerinin yapılmasını sağlayacağı, sektörlere hız kazandırırken test ve sertifikasyon maliyetlerini düşüreceğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Murat Aşkar “İzmir’de ve ülkemizde elektronik bazlı ürün tasarımı ve ürün gerçekleştiren özel sektör firmaları, yeterli sayıda akredite laboratuvar olmadığı için Avrupa’ya ihracatta ürün testlerini büyük kısmı Almanya’da yer alan Avrupa laboratuvarlarına yaptırmak zorunda kalmaktadır. Başta İzmirli firmalar olmak üzere Türk firmalarının gerekli tüm testleri ülkemizde yaptırmaları halinde ülkemizin döviz kaybı engellenebilecek; ürün tasarım sürecinde kısa sürede yapılan testler ve daha düşük maliyetler sayesinde firmalarımız yeni ürünler geliştirmek konusunda daha cesaretli olabileceklerdir.” dedi.

Düzenlenen Başlangıç Toplantısının ardından; Mutabakat Toplantısının Düzenlenmesi, İZKA Yönetim Kurulu Ön Onayı, Güdümlü Proje Başvurusunun Hazırlanması ve Ajansa Sunulması, Projenin Ajans Tarafından Değerlendirilmesi, İZKA Yönetim Kurulu Onayı ve Kalkınma Bakanlığı Onayı gerçekleştikten sonra, TEKNOLAB İZMİR Güdümlü Projesinin uygulamasının başlaması hedefleniyor.

Güdümlü Proje Desteği Nedir?

Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin konusu ve koşullarının Ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenmesi ve sonrasında Ajans tarafından desteklenerek gerçekleştirilmesidir.

Güdümlü Proje Desteği Mali Destek Programlarına göre farklı bir destek türüdür. Daha büyük bütçeli, daha uzun süreli ve daha büyük bütçeli bölgesel yatırımlar yapılmasına yönelik uygulanmaktadır. Güdümlü Proje hazırlık ve başvuru süreci uzundur ve fizibilite de içermektedir. Ajansın en fazla %75 oranında mali destek sağlayabildiği güdümlü projelerde, maliyetin kalan kısmı başvuru sahibi ve ortakları tarafından karşılanmaktadır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BBP İzmir'den ''Yazıcıoğlu'' açıklaması
Sonraki Haber İzmir'de Kabotaj Bayramı kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?