ANA SAYFA > İZMİR > BBP İzmir'den ''Yazıcıoğlu'' açıklaması

BBP İzmir'den ''Yazıcıoğlu'' açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BBP İzmir'den ''Yazıcıoğlu'' açıklaması

Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin verilen takipsizlik kararıyla ilgili Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, ”Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz. Biz bu işin arkasını bırakmayacağız” dedi.

İzmir Bayraklı Adliye Sarayı önünde yapılan açıklamada parti avukatı şöyle konuştu:

”Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk milletinin yetiştirdiği büyük devlet ve siyaset adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği elim olay ile ilgili soruşturmada ihmalleri bulunduğu, arama faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında açılan soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesi, başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi, Yüce Türk Milletinin sevenlerinin ve ülküdaşlarının vicdanlarını rahatsız etmiştir.

Bu elim kaza sonrası müdahale ihmali bulunan herkesin hem siyasi ırk, hem de sorumluluk makamında onların hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Millet vicdanının rahatlaması etkin bir soruşturma ve akıllarda soru işareti bırakmayan şeffaf bir yargılamayla mümkündür.

Aradan geçen bunca zamana rağmen yılan hikayesine döndürülen soruşturma sürecinde sorumluluk taşıyan herkes hukuk önünde hesap vermelidir. Merhum Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesinin ardından, 112 acil servise gelen çağrıya rağmen kaza bölgesine 48 saat sonra ulaşılmış olmasında ihmal olmaması mümkün değildir.

Maalesef ülkemizde infiale neden olacak kadar ihmal zincirleriyle dolu olayların hiçbirinde istifa etme erdemini gösteren ne bir kamu görevlisi ne de bir siyasi çıkmaması düşündürücüdür. Ülkemizde son zamanlarda artan terör eylemlerine rağmen hiç bir kamu görevlisi sorumluluğu almamakta, Ankara, İstanbul gibi şehirlerimizin tamamında patlayan bombalar nedeni ile şehit olan vatandaşlarımızın vefatlarına tesadüf gözü ile bakılmaktadır.

Görünen o ki ülkemizde artık vatandaşlarımızın hayatı pamuk ipliğine bağlı devam etmekte suçlular cezasız kalmaktadır. Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen bu menfur olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir SEV'li öğrenciler, Dünya Bilginler Turnuvası'nda
Sonraki Haber İZKA'dan teknolojiye yönelik güdümlü proje desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?