ANA SAYFA > GÜNDEM > Belediye Meclisi’nde gündem yine terördü

Belediye Meclisi’nde gündem yine terördü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Belediye Meclisi’nde gündem yine terördü

Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Meclis oturumu, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karşıyaka Belediyesi adına Karşıyaka Belediyespor ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün genç oyuncularının ödüllendirildiği oturum, daha sonra terör gündemiyle devam etti.

“Protesto ediyorum”

Meclis oturumunun açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İstanbul’da yaşanan hain saldırıya değinerek, “Korkunç bir koalisyon, en aşağılık yöntemiyle İstanbul’da kendini bir kez daha gösterdi. Artık söylenecek hiçbir şey yok. Her meclis açılışında bunları söylemek yeterli değil” dedi. Sözlerine hain saldırının ardından yapılan Osmangazi Köprüsü açılışına göndermede bulunarak devam eden Akpınar, “Birçok hizmet ürettik. Haziran ayı bizler için yine dolu dolu geçti. Ama ben bugün onları size anlatmayacağım. Çünkü onları anlatacak bir durumumuz yok. Bir yerde bomba patlarken, insanlar katledilirken, bizim katliam olmayan günlerde balonlarla yaptığımız açılışları anlatmayacağım. Çünkü bize yakışmaz. Yas günündeyiz. Ben yurttaşlarımızın ailelerinin acısını paylaşıyorum. Böyle bir günde oturup da yaptığımız mutlu işleri paylaşmak istemiyorum. Açıkçası, protesto ediyorum. Susma hakkımı kullanıyorum” diyerek iktidar partisini eleştirdi.

“Köprüyü açmayalım mı? Hizmetlere devam etmeyelim mi?”

Akpınar’ın ardından meclisteki her iki partinin de sözcüleri söz alarak terörü lanetlerken, AK Parti grubunun sözcüsü Abdullah Mertoğlu’nun, Osmangazi Köprüsü’nün açılışı ile ilgili “Açılışların yapılması gayet doğaldır. Orada bir şenlik havasında açılış söz konusu değildir. Osmangazi Köprüsü gibi, İzmir’i İstanbul’la buluşturan, 9 saatlik bir yolu 3 buçuk saate düşüren bir projenin açılışını yapmak neden bizleri rahatsız ediyor onu da anlamadım. Elbette canımız yanıyor, yüreğimiz ağlıyor ama bu açılışı engelleyici bir durum olmaması gerekiyor. Orada bir eğlence tertip edilmiş olsa aynı fikirdeyim ama köprüyü açmayalım mı? Hizmetlere devam etmeyelim mi?” demesi üzerine CHP grubundan tepkiler yükseldi.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından, gündemdeki maddelerin oylanması ve bayramlaşmayla meclis oturumu sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Kabotaj Bayramı kutlandı
Sonraki Haber Kahve nereden geliyor?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?