ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi’nden yeni bir işbirliği

İzmir Üniversitesi’nden yeni bir işbirliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi’nden yeni bir işbirliği

20 AB ülkesinden 79 üniversite ile Erasmus, 14 ülkeden 23 üniversite ile de ikili değişim anlaşması bulunan İzmir Üniversitesi, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile yeni bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

Uluslararasılaşma çalışmalarını sürdüren İzmir Üniversitesi, ikili değişim anlaşmalarına bir yenisini ekledi. İmzalanan anlaşma çerçevesinde Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Würzburg-Schweinfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile İzmir Üniversitesi arasındaki değişime Endüstri Mühendisliği bölümü ile başlanacak, zaman içinde işbirliği İşletme ve diğer mühendislik bölümleri ile genişletilecek.

Uluslararası Ofis Müdürü Dr. Daniel Wimmer ve Kıdemli Türkiye Pazarlama Müdürü Şenol Aslan eşliğinde İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata’yı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Robert Grebner, Almanya’nın Türkiye’yi çok önemsediğini, Türk-Alman ilişkilerinin köklü bir tarihi olduğu gibi Almanya’da yaşayan Türklerin yanı sıra Türkiye’de de çok sayıda Almanın yaşadığını ve pek çok Alman firmasının Türkiye’de faaliyette olduğunu hatırlattı. Grebner, bu çerçevede iki üniversite arasındaki işbirliğine büyük değer atfettiklerini ifade etti.

Alman heyetinin ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sedat Şişbot, Uluslararası Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ulviye Aydın ve İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu da hazır bulundu. Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Türk-Alman ilişkilerine katkıda bulunacak, her iki ülke öğrenci ve akademisyenlerinin gelişimine katkıda bulunacak bir işbirliği içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'de kadın zirvesi 29 Temmuz'da
Sonraki Haber Atatürk Stadı'nda yenileme çalışmaları sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?