ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir sağlık turizminde merkez olacak

İzmir sağlık turizminde merkez olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir sağlık turizminde merkez olacak

İzmir’in sağlık turizminde destinasyon olma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz ay, İzmir’in önde gelen sağlık ve turizm kuruluşları temsilcileri, İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyonla, İstanbul’da yapılan 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne katılmıştı. Kongrede İzmir’den katılan özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşlarının temsil edildiği ortak bir stant kurulurken, farklı oturumlarda İzmir’in sağlık turizminde var olan potansiyeli aktarılmıştı. Kongrenin ardından kamu ve özel sektörün gücünü birleştirerek İzmir’i sağlık turizminde tercih edilen bir destinasyon haline getirmek için kümelenme faaliyetlerine Swissotel’in ev sahipliğinde İzmir Kalkınma Ajansı’nın önderliğinde yapılan toplantı ile devam edildi.

Özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 25 kurum bir araya gelerek sağlık turizminde kümelenme modeli ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu toplantıya ilgi yüksekti. Turizm, sağlık, ulaşım, mobilya, eğitim gibi 21 sektörü doğrudan etkileyen sağlık turizmi ile ilgili önümüzdeki dönem faaliyetleri de masaya yatırıldı. İzmir’de sunduğu mali desteklerin yanı sıra gerçekleştirdiği koordinasyon işlevi ile de özel sektör, kamu ve STK lar arasında birleştirici ve hızlandırıcı rol üstlenen İzmir Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planının ana eksenlerinden Yüksek Yaşam Kalitesi, Güçlü Ekonomi ve Güçlü toplum stratejik önceliklerinden üçüne birden katkıda bulunan bu çok yönlü hedefin gerçekleşmesi için ilgili aktörleri bir araya getirmiş oldu.

Toplantıda açılışı yapan İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, “Sağlık turizmi bölgenin “Bilgi, Tasarım ve Yenilik Üreten, Akdeniz’in Çekim Merkezi İzmir” vizyonu ile doğrudan bağlantılı olan yüksek katma değerli bir turizm türü. Sağlık turizminde kümelenme sinerji gerektiren, sabır ve emek isteyen bir konu. İZKA’nın öncü olduğu diğer kümelenme çalışmalarında olduğu gibi bu alanda da İzmir’e yüksek katma değerli bir işbirliği modeli getireceğimize inancımız tam” diye konuştu.

Toplantıda İzmir’e direkt uçuşların artırılması, sağlık turizmi ile ilgili konuların dijital platforma taşınması, kümelenme modellerinin incelenmesi, bir kongrenin İzmir’de gerçekleştirilmesi gibi birçok konu tartışıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu mizahın eleştiri gücünü eserlerine yansıttı
Sonraki Haber İndirim Günleri'nin yeni adresi Balıkçı Parkı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?