ANA SAYFA > İZMİR > İzmir iş dünyasından, teröre lanet yağdı

İzmir iş dünyasından, teröre lanet yağdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir iş dünyasından, teröre lanet yağdı

Dün akşam İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısına, İzmir iş dünyasının temsilcilerinden tepkiler gecikmedi.

Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan, onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzlerce vatandaşın da yaralandığı saldırıya, İzmir iş dünyasından tepkiler gecikmedi. İzmir iş dünyasının patlamanın ardından yayınladığı mesajlar şöyle:

EGİAD Başkanı Seda Kaya: "Dünyanın en önemli aktarma noktalarından biri olan, her ülkeden insanın ulaşım amacıyla kullandığı, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı, çok büyük bir terör olayına maruz kalmıştır. Meydana gelen bu saldırı, sadece ülkemize değil, tüm insanlığa yapılmış hain bir saldırıdır. Yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Yaşadığımız bu saldırı, çok çok önemli bir terör olayıdır. Terör olaylarına ve ardı ardına patlayan bombalara alıştığımız sanılmamalıdır. Her giden canla yüreklerimiz kan ağlamaktadır. Ülkemiz, sürekli bombaların patladığı Ortadoğu ülkelerinden biri haline getirilmeye çalışılmaktadır. Biz bu gidişata alışmıyor, kanıksamıyoruz. Sınırlarımızdaki kontrolün tekrar ele alınmasını istiyoruz. 
Dünya, Küresel bir terör tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu konuda uluslararası işbirliği artık kaçınılmazdır.  AB başta olmak üzere tüm ülkelerin anlık istihbarat paylaşımlarını sürekli hale getirmeleri gerekmektedir. 
Terörün milleti ve vatanının olmadığını dünyaya bir kez daha iletiyor,  terörle mücadelede tüm dünyanın birlik olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz. Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinin ne kadar doğru olduğunu ve benimsenmesi gerektiğini de özellikle belirtmek isteriz. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Bu menfur terör olayını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu: "Eli kanlı dinci ve ırkçı terör örgütleri yine iş başında. Yaklaşık 40 yıldan bu yana çeşitli terör örgütleriyle mücadele eden ülkemizde düzenlenen terör eylemlerinde artık masum insanlarımız da canlarını kaybediyor. Dış politikada uygulanan yanlışlıklar, ülkemizin dört bir yanında meydana gelen patlamalar ekonomiye büyük bir darbe vurdu. Yabancı yatırımcıların gözünde, şehirlerinde her ay bombalar patlayan ülke haline geldik.Artık bırakın yabancı yatırımcıyı yabancı bir turist bile gelmek istemiyor. Ülkemizde büyük bir güvenlik açığı var. Umarım yeniden huzurlu günlerimize geri döneriz. Son bir yılda halkına karşı direkt olarak terör saldırısı yaşayan bir ülke olarak hala ders çıkarmadığımız ortada. Ne yazık ki bu eylemler hala yaşanıyor. Bu olaylarda kimlerin ihmali varsa cezalandırılmalı. Bu olumsuz tabloya artık bir son verilmeli. Bizi yönetenlerden çözüm bekliyoruz"

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden: "Egeli giyim sanayicileri olarak yıllardan beri ekonomiyi hareketlendirecek projelerin altına imza atıyoruz. Yaptığımız bu kadar faydalı projelerle yabancı müşterileri ülkemize çekerken ne yazık ki Türkiye’nin önünü kesmek isteyen terör örgütleri ülkemizin dört bir yanında birer birer eylem yaparak bütün düzeni yıkmaya çalışıyorlar. Bu sorunların artık sona erdirilmesini, ülkedeki kaygı atmosferinin yok edilmesini diliyoruz. İsrail ve Rusya ilişkilerindeki düzelme tablosu bizleri çok heyecanlandırmış ve umutlandırmıştı. Dünkü elim olay bu bizleri kaybettiğimiz masum insanların acısı ile baş başa bıraktı. Bir yandan canlarımıza üzülürken diğer yandan ekonomiye olacak olumsuz etkilerinin kaygısına kapılmış durumdayız. Ekonomik durum ve refah, barış ve demokrasi ile doğru orantılıdır. Sanayiciler olarak bizler üzerime düşeni yapmaya hazırız. Hükümetimizin de uluslararası barışın tesisi ve ülke imajının iyileştirilmesi yönünde acil tedbirler almasını bekliyoruz”

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: "MÜSİAD olarak, Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırılar sebebiyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki; dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır. Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: "

“Milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz ve dünya, terör vahşetiyle yüzleşmeye maalesef devam ediyor. Son bir yıl içerisinde meydana gelen farklı saldırılarda, onlarca vatandaşımızı kaybettik. Üzüntülerimiz ve geleceğimize yönelik endişelerimiz, her yaşadığımız saldırıda daha da derinleşiyor. Terörün bitmesine dair tüm temennilerimize rağmen, hala bu acı olayları yaşıyor oluşumuz, artık daha kararlı bir duruş sergilememiz; barbarlığa, ayrımcılığa ve karanlık güç odaklarına karşı birbirimize her zamankinden daha çok kenetlenmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Unutmayalım ki; terör tüm insanlığı hedef alan bir suçtur. Ülkemiz vatandaşlarıyla birlikte, farklı milletlerden vatandaşların da yaşamını yitirdiği bu felaket, terörün artık tamamen uluslararası boyuta taşındığının en açık göstergesidir. Bu nedenle, artık bunu herkes görmeli ve teröre karşı tüm dünya güçleri bir olmalıdır. Terör küreseldir, çözümü de küresel olmalıdır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Eski Başkanı Erten, İZVAK'a başkan oluyor
Sonraki Haber Markovic, Pınar Karşıyaka'ya imzayı attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?