ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çetin Emeç'i andı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çetin Emeç'i andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çetin Emeç'i andı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, 7 Mart 1990'da silahlı saldırı sonucu katledilen Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazarı Çetin Emeç’i ölüm yıldönümünde andı.

Dikmen, Emeç’in basın meslek ilkelerine bağlı, gerçekleri halka sunabilmek için mücadele eden bir cumhuriyet aydını olduğunu vurguladı. Emeç’in ‘aydınlanmanın ölümsüz bir neferi’ olduğunu belirten Dikmen şunları söyledi:

“Çetin Emeç, aydınlık Türkiye mücadelesi verirken hain bir saldırı sonucu öldürüldü. Emeç, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı bir aydınımızdı. Laik, demokratik Türkiye istiyordu. Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenler, Emeç’i de diğer aydınlarımız gibi hedefe koymuştu. Saldırıyı yapan teröristler yakalandı ancak ‘her zaman olduğu’ gibi arkasındaki karanlık güçlerden hala hesap sorulamadı. Ne yazık ki aradan yıllar geçse de basın özgürlüğü adına Türkiye’de pek bir şey değişmedi. Bir zamanlar aydınlarımızın katledildiği ülkemizde şimdi de yazar ve gazeteciler zindanlara atılıyor. Gerçekleri yazanlar, parmaklıklar ardına atılmakla tehdit ediliyor, susturulmak isteniyor. Emeç’lerin, Mumcu’ların canlarını vererek ödediği bedeller, bizlerin yılgınlığa düşmememiz, umudumuzu kaybetmememiz için bir ‘uyarı’ görevi görüyor. Onların mücadelesi bize her zaman olduğu gibi yine ışık olacaktır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Balbay, AK Partililere özel bir yemin önerdi...
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi Takım Satranç Turnuvası başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?