ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi Takım Satranç Turnuvası başlıyor

İzmir Üniversitesi Takım Satranç Turnuvası başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi Takım Satranç Turnuvası başlıyor

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini buluşturacak, İzmir Üniversitesi ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Takım Satranç Turnuvası 2016 için son başvuru tarihleri açıklandı.

Lisanslı sporcu sayısında 640 bin sporcusu ile futbolun önüne geçen satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olması, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneğini geliştirmesi, dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırması gibi faydaları ile uzmanlar tarafından küçük yaştan itibaren yapılması gereken bir spor olarak değerlendirilen satrancın kendi kendini kontrol etme ve analitik zekâyı destekleme özellikleri de bulunuyor. Akademik çalışmalarının yanı sıra geleceğin üniversite öğrencileriyle erken yaşlarda buluşulan organizasyonlara imza atan İzmir Üniversitesi, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte düzenlediği Takım Satranç Turnuvası 2016’da yine ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile bir araya gelecek.

 

Okullar başvuru sırasına göre kabul edilecek

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan turnuvanın liseler kategorisi için son başvuru tarihi 14 Mart, ilkokul ve ortaokullar için ise 28 Mart olarak açıklandı. Liseler kategorisi müsabakaları 19-20 Mart’ta İzmir Üniversitesi’nde yapılacak turnuvanın ilkokul ve ortaokul kategorisi müsabakaları ise 2-3 Nisan günü İzmir Özel Fatih Koleji’nde yapılacak. Bu yıl turnuvaya 60 lise, 100 ilkokul ve 100 ortaokulun başvuru sırasına göre kabul edileceği bilgisini veren Organizasyon Genel Koordinatörü, Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi Satranç Eğitim Koordinatörü Erdal Gürsoy, satrancın hem akademik hem kişisel hem de psikolojik gelişime katkı sağladığını söyledi. Satranç sporcularını bir araya getirecek turnuvaya geçen yıl 42 liseden 196, 33 ortaokuldan 165, 69 ilkokuldan 345 öğrenci katılmıştı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çetin Emeç'i andı
Sonraki Haber Otobüs şoförleri kontak kapatmaya hazırlanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?