ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Devlet Opera ve Balesi 2014'e Kanlı Nigar ile veda ediyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi 2014'e Kanlı Nigar ile veda ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Devlet Opera ve Balesi 2014'e Kanlı Nigar ile veda ediyor

Geniş kitlelerce beğeni toplayan Kanlı Nigar müzikali, seyircinin yoğun isteği üzerine Aralık ayında da İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi solo, koro, orkestra ve bale sanatçılarından oluşan geniş bir kadroyla sahnelen ve tam bir ‘kadının fendi’ hikâyesi olan Kanlı Nigar, geleneksel gösteri sanatlarımızın en güzel oyunlarından biri. Özlem Belkıs’ın yazdığı, Haldun Özörten’in sahnelediği müzikal anonim öyküden farklı olarak, yeni bir yorumla ve Cem İdiz’in müzikleriyle sahneye getiriliyor.

Kaderin farklı öykülerle buluşturduğu Nigar, Şetaret, Nefaset, Letafet ve Ülfet bir yandan bohçacılık, bir yandan falcılık yaparak para kazanmakta, kendi dünyalarında yaşamaya çalışmaktadırlar. Nigar, himayesindeki kadınlarla birlikte yeni bir eve taşınmış, kısa sürede başlarında erkek bulunmadığı için bütün mahallelinin merak konusu haline gelmiştir. Bu arada, Nigar’ın kendilerine borçlu olduğunu iddia eden biri Laz, diğeri Acem iki tüccar ile mahallenin namus bekçisi Haydar pek de iyi niyetli olmayarak Nigar’ın evinin kapısını çalınca, bir güzel dayak yemekle kalmaz, mahalleye de rezil olurlar. Sonunda âşıklar kavuşur, aşktan umudunu kesenler yeni bir sayfa açar...

 

Temsil Tarihleri:

16, 17, 19, 20 Aralık Saat: 20.00

İZDOB Elhamra Sahnesi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çıray: İzmirliler UEFA standartlarında stat istiyor
Sonraki Haber Marka üniversite marka şehir İzmir’i tartışıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?