ANA SAYFA > GÜNDEM > Çıray: İzmirliler UEFA standartlarında stat istiyor

Çıray: İzmirliler UEFA standartlarında stat istiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: İzmirliler UEFA standartlarında stat istiyor

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Gençlik ve Spor Bakanı'na, "Stat yapmak sizin göreviniz değil mi?" diye sordu ve İzmir'e stat yapımı için göreve davet etti.

Çıray sorunu bir önerge ile TBMM'ne taşıdı ve şöyle selendi:

"Türkiye’nin 3.büyük ili olan İzmir’de uzun süredir stadyum ihtiyacının nasıl karşılanacağına dair tartışmalar yaşanmaktadır. Mevcut olan statlarda maç oynanamaz kararı veren AKP iktidarının sorumluları ne yazık ki iktidarlarının 12. Yılında olmalarına rağmen bu sorunu çözmemişlerdir. Bu nedenle iş o boyutlara gelmiştir ki, İzmir’in seçkin takımları maçlarını başka illerde oynamak zorunda kalmakta; değerli taraftarlarının büyük çoğunluğu da maçları izleyememektedirler.

Aslında sorumluluk T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olmasına rağmen, hem İzmirli sporseverler taraftarların stat sorununa çare bulunması, hem sporun katkısı ile İzmir’in ekonomisine canlandırmak için katkıda bulunmak isteyen İzmirli yerel yöneticilerin bu samimi işbirliği çağrıları bile AKP’li siyasiler tarafından gereken olumlu cevabı alamamıştır.

İşte Çıray’ın Gençlik ve Spor Bakanı’ndan cevap bekleyen o soruları…

  1. Bakanlığınızın İzmir’e stadyum yapma sorumluluğu olduğunu kabul ediyor musunuz?
  2. Bakanlığınız TOKİ ile iş birliği yaparak birçok ilimize UEFA standartlarında stat kazandırıyor. Örneğin Trabzon, Kayseri, Sivas, Samsun ve Adana'da olduğu gibi…

İzmir’e de UEFA 2020 standartlarında çim ve tribün ısıtmaları, alışveriş merkezleri, locaları, restoranları, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları ve ofisleri bulunan bir stat yapmak yerine neden küçük statlar yapmayı düşünüyorsunuz?

  1. Sizce İzmirliler diğer illerde yaşayan sporseverlerin hak ettiği standartlarda stat hak etmiyorlar mı?
  2. AKP Hükümet yetkilileri İzmir’de birçok kişinin karşı olmasına rağmen semt stadyumu büyüklüğünde iki küçük stat yapma konusunda neden diretiyor?
  3. İzmir’in stat ihtiyacı konusunda İzmir AKP milletvekilleri şahsınıza bir rapor sundular mı? Sundularsa nasıl bir vizyon ortaya koydular?"
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'de geç saatte “Çetin” toplantı
Sonraki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi 2014'e Kanlı Nigar ile veda ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?