ANA SAYFA > İZMİR > İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği

İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan karar gereği yenilenecek olan Kalkınma Kurulu üyelikleri için bugüne kadar görev yapmış üyelere teşekkür etti.

Türkiye’deki bütün kalkınma ajansları gibi İZKA’nın da Kalkınma Kurulu’nun yenilecek olması nedeniyle açıklama yapan Çolakoğlu, süreleri bitecek kalkınma kurulu üyelerine teşekkür etti ve arzu edenlerin yeniden aday olabileceğini belirtti. Kalkınma ajansları kanununa göre, kalkınma kurulu üyelerinin valilikçe uygun görülüp seçilerek uygun görüşle Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini ve uygun olması halinde üyeliğin onanıp kesinleştiğini anlatan Çolakoğlu, şöyle konuştu: “Dolayısıyla aslında kalkınma kurul üyelikleri tayinle gelinen görevlerdir. Süre dört yıldır. Dört yıllık sürenin sonunda veya gerek görüldüğünde Bakanlar Kurulu, kalkınma kurulunda temsil edilecek kurum ve kuruluşları yeniden belirleyebilir. Bu durumda, bu prosedür Kalkınma Bakanlığı’nca uygun görüldüğünde yenilenerek, yeni kurullar oluşturulur. İZKA Kalkınma Kurulu’nun son oluşum tarihi Haziran 2013'tür. Süresinin bitimine bir yıl vardır. Bununla birlikte Kalkınma Bakanlığı 13 Nisan 2016 tarihli yazısı ile etkili temsilin teyit edilmesi, üyelerin devam performanslarının değerlendirilmesi için yenilenen kalkınma kurulları oluşturulması kararını vermiştir. İZKA Kalkınma Kurulu’nda yeniden görev almak isteyen kurum ve kuruluşlar talep formu doldurarak 6 Mayıs tarihine kadar İZKA Genel Sekreterliği’ne başvurabilirler” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne muhteşem final
Sonraki Haber Organik ürünler İzmirlilerle buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?