ANA SAYFA > İZMİR > İŞKUR’dan İzmir için 75 milyonluk müjde

İŞKUR’dan İzmir için 75 milyonluk müjde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İŞKUR’dan İzmir için 75 milyonluk müjde

AK Parti İzmir Milletvekili ve adayı Hamza Dağ, İŞKUR’un İzmir’de işsizliğe çare olması için 75 milyon lira ayrıldığını kaydetti.

Uzman Pastacılar ile Çiğli Çalışma ve İş Kurumu ortak yapımı olan “Pastacılık ve Servis Kursları”nın tanıtımına AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili ve adayı Hamza Dağ katıldı.

 İŞKUR'un iş edindirme kursları için 980 milyon lira bütçe ayırdığını söyleyen AK Partili Dağ, "İzmir için ayrılan bütçe 75 milyon liradır. Ağustos ayında da inşallah burada eğitim gören kardeşlerimize sertifikaları veririz" ifadelerini kullandı.

 “MUHALEFET BUNLARI HAYAL DAHİ EDEMEZ”

 AK Parti hükümetinin eğitimde, muhalefetin hayal edemeyeceği değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğinin altını çizen Dağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesini Türkiye'de en büyük birinci bütçe haline getirdiğine vurgu yaptı.

 İşadamı ve esnafın en çok vasıflı eleman sıkıntısından bahsettiğini sözlerine ekleyen Dağ, meslek liselerinde yaşanan sıkıntılardan biri olan istihdam konusunu İŞKUR sayesinde çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

 DAĞ’DAN TRAJİKOMİK BİR HATIRA

 Dağ, İŞKUR’un nereden nereye geldiğini, arkadaşının başından geçen bir olayı anımsatarak anlattı:

"Bir arkadaşımın annesi yıllar önce İŞKUR'a başvuruda bulunmuştu. 20 yıl sonra “size iş bulduk” diye arkadaşımın annesine dönüş yaptılar. Şimdi ise İŞKUR iş adamlarıyla irtibat halinde olduğu için geri dönüşler daha hızlı oluyor. Bununla birlikte burada olduğu gibi kursların da olması bize işsizlik sorununun çözümü noktasında yardımcı oluyor.”

İŞKUR’un açtığı bu kursla birlikte 99 vatandaşın iş sahibi olacağını vurgulayan Dağ, buna benzer kurslarda eğitim görenlerin yüzde 90'ının istihdam edildiğine dikkat çekti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çıray: Muhtarları güçlendireceğiz
Sonraki Haber MHP’li Işık: İktidarın miadı doldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?