ANA SAYFA > İZMİR > İŞKUR İzmir’den şirketlere ''8 Mart'' teşekkürü

İŞKUR İzmir’den şirketlere ''8 Mart'' teşekkürü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İŞKUR İzmir’den şirketlere ''8 Mart'' teşekkürü

İŞKUR İzmir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kentte en çok kadın istihdamı sağlayan Global Bilgi Pazarlama Danışma ve Çağrı Servisi Hizmetleri ile ISS Tesis Yönetim Hizmetleri şirketlerini ziyaret etti.

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR İzmir) İl Müdür Yardımcıları Makbule Dank ve Emin Dank, kentte en çok kadın istihdamı sağlayan firmalara ziyarette bulundu. İlk ziyaret Global Bilgi Turkcell Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Funda Seyrek Kantarlı’ya yapılırken, ikinci ziyaret de ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. Bölge Direktörü Yasin Çakır’a gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamındaki faaliyetlerden, teşviklerden ve yarım çalışma ödeneği gibi kadın istihdamını artırmaya yönelik hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Global Bilgi’nin yüzde 60’ı kadın

İzmir’de ocak ayı itibariyle 2 bin 860 çalışanından, 1808’i kadın çalışan olan ve kentte en çok kadın istihdamı sağlayan firma olarak tespit edilen Global Bilgi Pazarlama Danışma ve Çağrı Servisi Hizmetleri A.Ş.’yi ziyaret eden İl Müdür Yardımcısı Makbule Dank, Türkiye İş Kurumu’nun ülke genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak en çok kadın istihdamı sağlayan firmalara ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek, teşekkür belgesi sundu.

Makbule Dank son olarak, “Bu faaliyetlerin temel amacı kadın istihdamını kalıcı bir şekilde artırmaktır. Özel sektörde özellikle yöneticilerinin yüzde 50’si kadın olan firmanızı ziyaret etmekten ötürü çok gururluyuz. Çalışma hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Turkcell Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Funda Seyrek Kantarlı, “Ülke genelinde yaklaşık 12 bin kişiyiz. Ve şirketimizin yüzde 60’ının kadın olması ve yöneticilerimizin de yarısının kadın olmasından ötürü gurur ve mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz bu yüzde 50’yi çok daha yukarılara taşımak.

İŞKUR’a işbirliği ve bizi hep desteklediği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından 8 Mart için hazırlanan pasta kesim merasimi gerçekleştirildi.

ISS, kadın istihdamında iddialı

İzmir’de en çok kadın istihdamı sağlayan firmalar arasında olan, ocak ayı itibariyle; 1395 çalışanından 770’i kadın çalışan olan ISS Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş.’yi ziyaret eden İl Müdür Yardımcısı Makbule Dank, katkılarından ötürü firmanın Bölge Direktörü Yasin Çakır’a teşekkür belgesini takdim etti.

Çakır, “ISS Danimarka merkezli bir firmadır. 2005 yılında Türkiye pazarına girdik. Şu an  Avrupa’da üçüncü dünyada dördüncü büyük işveren. Türkiye’de en büyükler arasındayız. Kadın istihdamına verdiğimiz katkıyı hep daha yukarılara taşımaya çalışıyoruz. Müşterilerimizde biz de kadınlarla çalışmaktan ötürü çok mutluyuz. Biz sonuna kadar kadın istihdamını destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti İzmir'de görev değişimi
Sonraki Haber Bostanlıspor kick boksta ilk madalyasını aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?