ANA SAYFA > SAĞLIK > İşitme cihazı kullananlara önemli uyarı

İşitme cihazı kullananlara önemli uyarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İşitme cihazı kullananlara önemli uyarı

Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Tuncay Kodaş, işitme cihazı kullanan hastaların kulakta iltihap, mantar oluşmasını önlenmesi için “Gece yatarken cihazınızı çıkartın, doktor kontrollerinizi aksatmayın” uyarılarında bulundu.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Tuncay Kodaş, işitme kaybı olan hastalarda öncelikle işitme kaybının nedenini araştırdıklarını, detaylı tetkikler ve odyimetrik incelemenin ardından tedavi şeklini belirlediklerini söyledi. Orta ve ileri derecedeki işitme kayıplarında işitme cihazı önerdiklerini belirten Dr. Kodaş, “Bu inceleme sırasında hastalarda çınlama ile birlikte işitme kaybı, baş dönmesi, orta kulakta veya kulak zarında bir problem olup olmadığına da bakıyoruz. Bu değerlendirme neticesinde bir tedavi protokolü hazırlıyoruz. Çınlanma, uğultu ve  işitme kayıplarına yönelik işitme cihazları bulunuyor.  Çınlama için medikal tedavi de uyguluyoruz” dedi.

KANAL İÇİ İŞİTME CİHAZI

İşitme cihazlarını görsel açıdan sorun yarattığına inanıp kullanmak istemeyen bir hasta grubunun olduğunu belirten Dr. Kodaş, “Bu hasta grubuna yönelik kanal içi işitme cihazları geliştirildi. Ancak orta dereceli kayıplarda kanal içi cihazı kullanabiliyoruz. İleri derecede işitme kaybı olanlar için de kanal içi işitme cihazı yöneltmeye yönelik cihazlar ileride geliştirilecektir. Neticede kulağa yabancı bir cisim takılıyor. Bu cihaz dış kulak yolu iltihaplara, mantarlara yol açabiliyor. Bu sorunları önlemek için cihazı ara ara çıkarıp kulağı havalandırmak gerekiyor. Biz hastalarımıza gece cihazlarını çıkartmalarını sabahta kalktıklarında yeniden takmalarını öneriyoruz. Yine cihaz  başka rahatsızlıklara da yol açabileceğinden hastalarımıza belli aralıklarda kulak burun boğaz uzmanı muayenesini de öneriyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf skandalın eşiğinden döndü
Sonraki Haber Özlütürk: Karşıyakalılar Zübeyde Hanım'ın kızlarına destek olsun

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?