ANA SAYFA > GÜNDEM > İnsan Hakları Haftası'na ''Çocuk Gelinler'' damgasını vurdu

İnsan Hakları Haftası'na ''Çocuk Gelinler'' damgasını vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İnsan Hakları Haftası'na ''Çocuk Gelinler'' damgasını vurdu

Karşıyaka’da İnsan Hakları Haftası kutlama programında "Çocuk Gelinler"i anlatan "Gülsüm" isimli tiyatral gösteri büyük ilgi uyandırdı.

Karşıyaka Ali Kaya İlk ve Ortaokulu ile Mavişehir İlkokulu tarafından düzenlenen İnsan Hakları Haftası kutlama programı Mavişehir ilkokulunda gerçekleştirildi.

Programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, şube müdürleri Bahattin Gengörü, İlhami Dağlargüler, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Musa Yelek, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ali Kaya Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hülya Dinç’in sunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program nedeni ile bir konuşma yapan Kaymakam Yücel, Türkiye’de yaşanan terör olaylarını şiddetle lanetledi. Kaymakam Yücel şöyle konuştu, “İnsan olmamız hasebiyle dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilmez en temel hak olan yaşam hakkı, yaşam hakkına saldırı felsefesini yapan insanların devletlerince yapılıyor olması, çağımızın yaman bir çelişkisidir. Çocuklarımızı bu gerçekten hareketle yarınlara göre yetiştirebilirsek, daha az tehlikeli bir dünyada yaşayacaklar. Bu milletin evlatları tıpkı geçmişte olduğu gibi tarih sahnesinde olmadığı müddetçe canlar gitmeye, göz yaşları kanlı akmaya devam edecektir.”

İlk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "İnsan Hakları Haftası" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında; Ankara İlkokulundan Alya Gürtunç 1., Ankara İlkokulundan Asya Altun 2., Mavişehir İlkokulundan Nehir Aydın3.

Ortaokullar arası resim yarışmasında; Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulundan Azra Yağmur Tokat 1., Eren Şahin Eronat Ortaokulundan Elif Dündar2., Evin Leblebicioğlu Ortaokulundan Nehir Karlıdağ 3. 

Liseler arası düzenlenen şiir yarışmasında Cihat Kora Anadolu Lisesinden Ecem Kıvır 1.,

Kompozisyon dalında Cihat Kora Anadolu Lisesinden Cansu Turan 1. Oldu

Programda Ali Kaya İlk ve Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve veliler iş birliği ile sahnelenen Çocuk Gelinleri anlatan "Gülsüm" isimli tiyatral gösteri büyük alkış aldı.

Tiyatral gösteriden sonra Mavişehir İlkokulu öğrenci , öğretmen ve velilerin iş birliği ile hazırlanan "Dünya Dansçıları" gösterisi, Mavişehir İlkokulu öğrencilerinin "İnsan Hakları Bildirgesinin İlk On Maddesi" sunumu ile devam eden program,  "Aile Çocuk Hakları" isimli drama ve son olarak Mavişehir İlkokulu öğrencileri tarafından "Dünya Çocuklarının Dilinde  Hayat Bayram Olsa" şarkısını söylemeleri ile son buldu.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soner Tolungüç: Bu kadronun korunması lazım
Sonraki Haber Karşıyaka'da özel çocuklara Eğitim Çalışma Grubu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?