ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da özel çocuklara Eğitim Çalışma Grubu...

Karşıyaka'da özel çocuklara Eğitim Çalışma Grubu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da özel çocuklara Eğitim Çalışma Grubu...

Karşıyaka’da özel çocuklar için Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özel Eğitim Çalışma Grubu oluşturuldu.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında başlamak üzere kurulan çalışma grubunun Karşıyaka’da özel eğitim konusunda duyarlılığı arttırması, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yaşamını kolaylaştırması, eğitimlerini daha sağlıklı bir şekilde yapmalarına destek olması hedefleri arasında.

Özel eğitime ihtiyacı olan çocukların toplum ile birlikte ve beraber olmanın mutluluğunun yaşanması için etkinliklerin düzenlenecek.

Aile ve eğitimcilerin eğitilmesi çeşitli aktivitelerin yapılması amacı ile 2016 Ekim-2017 Haziran aylarını kapsayan şekilde Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel eğitim şube Müdürü Hasan Ayar sorumluluğunda, Atatürk İlkokulu Müdürü Ender Önder Feroğlu Koordinatörlüğünde ÖZEL EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU oluşturuldu.

Proje koordinatörü Feroğlu, “Projenin amacının, Özel Eğitim Hizmetlerinin ve görevli personel ile ailenin niteliğinin arttırılması, çağdaş eğitim politikalarının geliştirilmesi, nitelikli özel eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, eğitim – öğretim ortamlarının gerekli fiziki değişiklikler yapılarak, ihtiyacı olan materyal ve teknolojik imkanlarla donatılması olduğunu söyledi.

Feroğlu sözlerine şöyle devam etti. “Yapılacak olan eğitimler, değişimler ve fiziksel ortam düzenlemeleri  sonucunda farklı gelişen bu bireylerin; bağımsız yaşam becerilerini kazanarak  kendi kendine yetecek hale gelebilmeleri,  toplum içinde etkin rol alarak, sosyal ve duygusal gelişimlerini gerçekleştirebilmeleri, problem çözme, sosyal uyum ve iletişim becerilerini kazanarak toplumla bütünleşmelerini sağlamada rol almaları Okul Kurum Vakıf Dernek Üniversiteler Yerel yönetimler ve STK’ları bir araya getirip farkındalık yaratmak hedeflerimiz arasında.”

Çalışma grubu, ilk olarak Karşıyaka’da bulunan okulların Özel Eğitim Öğretmenleri, Okul Müdürleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri İlçe Sağlık, İlçe Spor Müdürleri, Karşıyaka Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Eğitim Sendikaları ile ayrı ayrı toplantılar yaparak Özel gereksinimli çocuklar ile ilgili yapılabilecekler üzerinde görüştü. Yıl içinde yapılacak konferans, seminer, etkinlik ve farkındalık çalışmalarını kararlaştırdılar.

Haber fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İnsan Hakları Haftası'na ''Çocuk Gelinler'' damgasını vurdu
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Umana Reyer Venezia'yı konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?