ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ Trafik Güvenliği Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

İKÇÜ Trafik Güvenliği Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ Trafik Güvenliği Bölge Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolünü kapsayan üçüncü bölge toplantısı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan,  Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İKÇÜ Rektör Yardımcıları  Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muzaffer Tepekaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama Destek Daire Başkanı Yunus Avcı, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt, İKÇÜ Genel Sekreteri Gülten Gültekin, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, üniversitelerden gelen akademisyenler ve üst düzey idari personel katıldı.

Açılışta konuşan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, 10 ilden 20 üniversiteden üst düzey temsilcilerinin katıldığı böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yaparak katkı sunmaktan onur duyduklarını kaydetti. Herkesin hayatında trafik ile ilgili acı bir hatırasının olduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr. Akhan, ulaşım anlamında son 10 yılda yaşanan gelişmeleri vurgulayarak; bu gibi protokollerle üniversite ve akademisyenlerin trafik güvenliği konusuna sağlayacağı katkıların da oldukça önemli olduğunu belirtti.

“Türkiye'de 2014 yılının ilk 11 ayında 12 bin 700 trafik kazası”

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu da Türkiye ve dünyada meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgiler aktardı. Türkiye'de 2014 yılının ilk 11 ayında, toplu taşıma araçlarının karıştığı 12 bin 700 trafik kazasında 324 kişi hayatını kaybettiğini ifade eden Özdemiroğlu, “Trafik kazaları nedeniyle yıllık milli servet kaybı 23 milyar TL, bu rakam, gayri safi milli hasılanın yüzde 1,5 yıllık reel yatırım bütçesinin de yüzde 51.1'ine denk geliyor. Trafik kazaları açısından dünyada da durum pek iç açıcı değil. Dünyada her yıl trafik kazaları nedeniyle 1 milyon 250 bin kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 50 milyon kişi yaralanıyor. Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nın hedefi 2020 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasıdır" dedi.

“Konunun ehli personel istihdam edilmeli” 

Bir dönem Trafikten Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduğunu anlatan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, trafik alanında yetişen kalifiye iş gücünün önemine dikkat çekti. Karayolu ulaşımıyla ilgili son derece önemli gelişmelere rağmen her yıl 250-300 bin kişinin yaralanıp sakatlandığına dikkat çeken Uzunkaya, “Ülkemizde yüzde 14 olan engelli bireyin üzerine her yıl yüzbinlerce yeni fiziksel engelli trafik gazilerini, mağdurlarını ekleyen bir toplum çarkı dönmeye devam ediyor” diye konuştu.

"Trafik artık arkadaşımız oldu" diyen Uzunkaya, şöyle devam etti:

"Doğumdan ölüme trafiğin içindeyiz. Böyle iç içe olduğumuz bir kavramı nedense önemsemiyoruz. Trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri ve yaralanmaları kaderci ve kolaycı bir yaklaşımla geçiştiriyoruz, bu yaklaşım bizi gerekli tedbirleri almaktan alıkoyuyor. Ümit ediyorum ki bu ve benzeri faaliyetler önümüzdeki süreçteki ufkumuzu genişletir”

Konuşmaların ardından geçilen oturum başkanlığını İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Kocabaş’ın yaptığı panel kısmında trafik güvenliği anlamında ihtiyaç duyulan personeli yetiştirmek üzere ön lisans, lisans ve lisansüstü programların açılması, trafik güvenliği konusunda ihtiyaç duyulan araştırmaların yapılması gibi konu başlıkları ayrıntılarıyla ele alındı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İlçe Milli Eğitim Müdürleri, 1. Yarı yılı Karşıyaka'da değerlendirdi
Sonraki Haber Gelişimliler tatilde de boş durmadılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?