ANA SAYFA > İZMİR > İhale tamamlandı, elektrikli otobüsler yolda

İhale tamamlandı, elektrikli otobüsler yolda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İhale tamamlandı, elektrikli otobüsler yolda

Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren ESHOT Genel Müdürlüğü, daha önce iki kez iptal edilen 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini sonuçlandırdı. İhaleyi 8.8 milyon Euro'luk teklifle Ankara'da üretim yapan TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş.'nin kazandığı açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs kazandırmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda devrim niteliği taşıyan elektrikli otobüs hamlesini sonuçlandırma adına çok önemli bir adım attı. İlk etapta 20 adet elektrikli otobüs satın alarak toplu ulaşımda İzmirlilerin hizmetine sunmak üzere harekete geçen ESHOT Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında ihaleye çıkmış, ancak Kamu İhale Kurumu, itiraz üzerine bu ihaleyi iptal etmişti. 9 Mart'ta yapılan ikinci ihale ise bu kez katılan firmaların şartnameye uygun teklif sunmaması nedeniyle sonuçlandırılamamıştı. ESHOT Genel Müdürlüğü, “çevreci ulaşım” teknolojilerini hayata geçirme stratejisi doğrultusunda “full elektrikli otobüs” alımı için 3. kez ihaleye çıktı. 5 firmanın katıldığı ve üçünün parasal teklif verdiği ihale sonunda kazanan firma TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. oldu. Ankara'da üretim yapan TCV firması, 20 adet elektrikli otobüs, şarj ekipmanları ve kurulumu için sunduğu 8 milyon 800 bin TL'lik teklifle ihalede ilk sırayı aldı. 
Üretici firma ile imzalanacak sözleşmenin ardından kentin ilk elektrikli otobüs filosu İzmirlilerin hizmetine girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, daha hızlı şarj edilebilen ve daha uzun mesafelerin kat edilmesine olanak tanıyan teknolojiler geliştikçe, filosundaki elektrikli otobüs sayısını da artırmayı planlıyor.
 
Hedefte 400 elektrikli otobüs daha var
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs kazandıracağı proje, geçtiğimiz aylarda Kalkınma Bakanlığı tarafından onay görerek 2016 yatırım programına alınmıştı. Dünya finans çevrelerinin dikkatlerini İzmir’e çevirmesine neden olan bu gelişmenin ardından, kente gelen Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC’nin (Uluslararası Finans Kurumu) yetkilileri ile görüşmeler yapılmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu'ndan birlik mesajı
Sonraki Haber Bombacı yine savunma yapmadı, dava ertelendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?