ANA SAYFA > EĞİTİM > Havajet, Boeing temsilcisini ağırladı...

Havajet, Boeing temsilcisini ağırladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Havajet, Boeing temsilcisini ağırladı...

Geçtiğimiz aylarda Airbus ile eğitim alanında işbirliği yapan Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing’in Türk yöneticisini okulda ağırladı.

“III. Ulusal Havacılık Teknolojisi ve Uygulamaları Kongresi UHAT 2015” te konferans vermek için İzmir’e gelen Boeing’in Türk yöneticisi Ufuk (John ) Gökçen,Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okulun İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi ile okulu gezen Ufuk (John ) Gökçen, böyle bir okulun olmasının Türkiye için büyük şans olduğunu belirterek şöyle konuştu.“Havacılık alanında teknisyenlere çok ihtiyaç duyuluyor. Havayolu şirketlerininuçaklarınınbakımı için,uçak üretiminde,havaalanlarında teknisyenlere ihtiyaç duyuluyor.İmalat alanlarında çok farklı dalları var.Dünya havacılığının özellikle eğitim konusunda çok ciddi yeniliklere yönelmesi ile dünya’da ve öncelikle Amerika’da eğitim kurumlarının Devlet ve Özel sektör olarak iki ana gruba ayrıldığı göz önüne alınırsa artık söz konusu havacılık eğitiminin olmazsa olmazı ve ilk basamaklarının Havacılık Liseleri olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bunun en çarpıcı örneği olarak sektörün 2034 hedeflerine bakıldığında tüm Dünya’da 558.000 pilot ve 609.000 teknik personel ihtiyacı olduğu görülmektedir. Boeing bu öngörü ile hedeflerine ulaşmayı planlamaktadır. Dünya’dan 2 çarpıcı örnek olarak büyük havayolu şirketlerinden KLM ve AİR FRANCE havacılık liselerini desteklemeye ve yapılandırmaya başladılar.Havacılığın Türkiye’de ve Dünya’da bu önlenemez yükselişi sırasında Havajet ’in doğru adımlar atması ve kaliteyi ön planda tutan anlayışı çok önemlidir. Şahsen bu zor sektörde Türkiye’yi Dünya’nın her yerinde temsil eden bir kişi olarak Havajet ‘in kısa zamanda aldığı mesafelere hayran kalmamak elde değil.

Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, havacılık alanında gelişmeleri an be an takip etmelerinin önemine değinerek şöyle konuştu “Okulumuz henüz birinci yılını yeni tamamladı. Biz sadece havacılık alanında Eğitim- öğretim veriyoruz. Alanımız sadece havacılık üzerine olduğu için bu tür kongreleri çok önemsiyoruz. Havacılık alanında gelişmeleri takip ederek, havacılık alanındaki bilgi ve teknolojik gelişmeleri öğrencilerimize aktarmamız gerekiyor. Bu kongre için Dünyanın en büyük uçak üreticisi BOEING yöneticilerinden Sayın John Ufuk Gökçen’i Amerika’dan davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar kongre için geldiler. Okulumuzu gezdiler. Kendilerinin öneri ve görüşlerini çok önemsiyoruz. Önerileri ve düşünceleri bizlere yol gösterecektir. Kendisine şahsım ve ekibim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Partili Hotar: Emeklilerimize müteşekkiriz
Sonraki Haber Karşıyaka Acar’ları arıyor…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?