ANA SAYFA > SPOR > Gönlüm: Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak

Gönlüm: Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gönlüm: Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak

Pınar Karşıyaka'nın tecrübeli oyuncusu Kerem Gönlüm, Euroleague'de hedeflerinin ilk gruptan çıkmak olduğunu söyledi.

THY Avrupa Ligi'nde 2001-2002'den bu yana 13 sezonda Ülkerspor, Anadolu Efes ve Galatasaray formaları giyen Kerem Gönlüm, 232 maça çıkarak Türk oyuncular içinde ligde en fazla forma giyen basketbolcu konumunda bulunuyor.

THY Avrupa Ligi'nde en fazla mücadele eden 6. isim olan tecrübeli basketbolcu, 1467 sayı ve 1161 ribaundla Türk oyuncular içinde Mirsad Türkcan'ı takip ediyor.  Kerem Gönlüm, THY Avrupa Ligi'nde 33 sayı daha bulması halinde 1500 barajını aşacak.

Kerem Gönlüm, başantrenör Ufuk Sarıca'nın çok istemesinin de etkisiyle Pınar Karşıyaka'yı tercih ettiğini söyledi. Sarıca'nın Türk basketbolu için önemli işlere imza attığını ve yıllarca hizmetinin süreceğini kaydeden Kerem Gönlüm, şöyle konuştu: "Burada iyi bir sistem oturtmuş. Zaten kulüpte de bir sinerji var. Taraftar grubu da basketbolu çok iyi biliyor. Bunlar hep artı. Bununla beraber müthiş bir başarı yakalandı. İstanbul dışına ilk defa çıkıyorum ama sonuçta İzmir güzel bir yer. Kulübün Avrupa Ligi'nde yer alması çok önemli. Oynayabildiğim kadar Avrupa Ligi'nde yer almak istiyorum. Burada çok mutluyum, umarım sakatlık olmadan güzel bir sezon geçiririz."


Kerem Gönlüm, THY Avrupa Ligi'nde 232 maça çıktığını hatırlatarak, "Avrupa Ligi başka bir organizasyon, oradaki mücadele çok farklı ve yorucu. Oradaki tempoya alışmak zaman alacak" dedi. Pınar Karşıyaka'nın THY Avrupa Ligi'ndeki ilk sezonu olacağını ifade eden Kerem Gönlüm, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak ben Avrupa Ligi'ni çok rahat götüreceğimize inanıyorum. Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak. Bu da çok büyük bir başarı olacak ama hedefler burada bitmiyor. Her sene üzerine konulması gerekiyor. Gruba baktığımda, gruptan çıkmamak için bir sebep göremiyorum. Gelen takımların Karşıyaka Arena'daki atmosferde çok kolay maç kazanacağına inanmıyorum. Belki grup müsabakaları sırasında sayı farkları ciddiye alınmıyor ama sayı farkları bile takımların gruplardaki kaderlerini değiştiriyor. Bu anlamda da bizim de dikkat etmemiz lazım. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum."

Kerem Gönlüm, kendisini şu anda çok iyi hissettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Basketbolu çok seviyorum, basketbol benim yaşam biçimim haline geldi. Fiziksel ve zihinsel yapım elverdiği sürece basketbola devam edeceğim. Bana 'ne zaman bırakırsın' sorusunu soruyorlar. Basketbol beni ne zaman bırakırsa o zaman bırakacağım. Sahada mücadeleyi gösterdiğim sürece çok sorun yaşayacağımı zannetmiyorum"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erboy, Bakü Azerbaycan Devlet Spor Akademisi'nde konuşma yaptı
Sonraki Haber 2. Germiyan Festivali, sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?