ANA SAYFA > SPOR > Erboy, Bakü Azerbaycan Devlet Spor Akademisi'nde konuşma yaptı

Erboy, Bakü Azerbaycan Devlet Spor Akademisi'nde konuşma yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erboy, Bakü Azerbaycan Devlet Spor Akademisi'nde konuşma yaptı

TMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) Fair Play Kervanı ilk yurt dışı ziyaretini Bakü’deki Azerbaycan Devlet Spor Akademisine yaptı. Yazarımız Avni Erboy da ilgi çeken bir konuşmayla Bakü’deki fair play’lık bir anısını öğrencilere aktardı. Öğrenciler Erboy’u konuşma sonunda uzun süre ayakta alkışladı.

Panelde ilk konuşmayı Akademinin rektörü Prof. Dr. Abiyev Agahan Gulam yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine şükranlarını bildirdi. Sonra Azerbaycan Fair Play Konseyi Başkanı Hazar İsaev Fair Play de Türk-Azerbaycan işbirliği ve dostluğuna değinen bir konuşma yaptı.
TMOK Yönetim Kurulu adına söz alan Perviz Aran ilk dış temasta kardeş Azerbaycan’ın seçilmesine vurguladı. Erdoğan Arıpınar’ın konuşmasından sonra Sevil Güllü hazırlanan görseli takdimle kervanı anlatan kongrede de yapılan konuşmasını sundu.


Sırayla Murat Özbay, Semra Demirer, Teoman Güray, Haldun Domaç, Avni Erboy ve Bilge Donuk görselli konuşmalarını yaptılar.
Kervan heyeti adına akademiye Erdoğan Arıpınar ve Perviz Araz Fair Play Heykelciği ödülünü sundu. Rektör Abiyev salonu dolduran öğrencilere “Bu Ödül Sizlere verildi” dedi.

Toplantı sonunda Rektör Abiyev “Türk- Azerbaycan Fair Play çalışmalarına 10 yıldan bu yana gösterdiği katkı ve dostluk için Erdoğan Arıpınar’a “Fahri Doktora ünvanı” verileceğini açıkladı. Alkışlar arasında Fahri Doktora belgesi Rektör Abiyev ve Hazar İsaev tarafından sunuldu. Akademi son fahri diploma belgesini IOC başkanı Thomas Bach’a verilmişti.

Azerbaycan Devlet Spor Akademiside açılan Dünya Fair Play Karikatür sergisi de büyük ilgi gördü. Sergide TMOK dergisi, Fair Play kitapları ve rozetleri dağıtıldı. (TSA-Bakü)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD Başkanı Seda Kaya: ''Teröre karşı kenetlenmeliyiz''
Sonraki Haber Gönlüm: Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?