ANA SAYFA > İZMİR > 2. Germiyan Festivali, sona erdi

2. Germiyan Festivali, sona erdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2. Germiyan Festivali, sona erdi

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 2 Germiyan Festivali, bölge sakinlerinin, anne ve anneannelerinden kalma maya ve tariflerle yarıştığı ekmek yarışmasıyla sona erdi.

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim tanıtım kampanyası çerçevesinde 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlendiği 2. Germiyan Festivali yoğun ilgi gördü. "Bereketli Toprakların Büyüsü" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, Çeşme Belediye Meclisi üyeleri, ilçe sakinleri ve çok sayıda turist katıldı. İlk gün ve ikinci günün erken saatleri coşkulu geçen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Ankara'da Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi öncesinde meydana gelen saldırının ardından festivalin eğlence içeren etkinlikleri iptal edildi.

Ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekti

Germiyan Mahallesi sakinlerinin kendi evlerinde hazırladığı ya da yetiştirdiği tamamen doğal ürünlerin sergilendiği stantların festival süresince ziyaretçisi eksik olmadı. Sabun, kopanisti peyniri, sütlü bulgur, ekmek yapımı atölyeleri yoğun ilgi gördü. Germiyan'da yetişen ürünler dikkate alınarak programa dahil edilen 'Salamura Zeytin Yapımı' ve 'Bağcılığın Dünü ve Bugünü" adlı söyleşiler de büyük beğeni topladı. Festival ziyaretçileri, atölye ve söyleşileri dikkatle takip etti. Festivalin tartışmasız en renkli görüntüleri ise temalı festival kortejinin geçişi sırasında yaşandı, anı ölümsüzleştirmek isteyen ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekti.

Ekmek yarışması nefes kesti

Germiyan Köy Kahvesi festival sırasında, iki sergi ve bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Germiyanlıların onlarca yıldır özenle sakladıkları aile albümlerinden oluşan 'Eski Fotoğraflar Sergisi' ve 'Soy Ağaçları' büyük beğeni topladı. Ekmek Yarışması ise adeta nefes kesti.11 mahalle sakininin, anne ve anneannelerinden kalma maya ve tarifleri kullanarak pişirdiği birbirinden leziz ekmekleri tadan jüri üyeleri Yard. Doç. Eren Akçiçek, Gökçen Adar, Nedim Atilla, Prof. Nihat Aktan ve Melek Mutlu karar vermekte zorlandı. Birinci Eşenur Kurnaz tam, ikinci Hafize Ertan yarım, üçüncü Melek Gükrer ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Eğlence etkinlikleri iptal edildi

Ankara'da yaşanan acılı olay nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yaşanan acıların son olmasını temenni etti. Festivalde sunulan zeytin dalının, bugünlerde en çok ihtiyacımız olan barışı simgelediğini vurgulayan Erkayıran, "Başta belediye başkanımız olmak üzere bu güzel festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ankara'da yaşanan ve onlarca insanın hayatını kaybettiği terör saldırısı nedeniyle buruk bir festival geçirdiklerini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Acı haberin ulaşmasıyla festivalin müzik içeren tüm etkinliklerini iptal ettik "dedi.

Barış dolu, mutlu günler dilendi

 9 Durak 9 Deneyim tanıtım kampanyası ve projenin bir parçası olan Germiyan Festivali hakkında ilgili bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değildir.Farklı mevsimlerde birbirinden farklı tatil seçeneklerini bir arada sunabilir.İlçemize gelenler, tarihi bir gezi için Ildırı, şifalı termal su için Reisdere, sörf için Alaçatı, kite-sörf için Çiftlik, sakız koyunu ve tarımı öğrenmek için Ovacık'a, leziz Germiyan lezzetlerinden tatmak için ise Germiyan'a gidebilir. Umarım önümüzdeki yıl barış ve huzur dolu günlerde daha mutlu bir etkinlik gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gönlüm: Hedefimiz ilk sezonumuzda gruptan çıkmak
Sonraki Haber Tanrıkulu: MHP iktidarında esnafın yüzü gülecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?