ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: MHP iktidarında esnafın yüzü gülecek

Tanrıkulu: MHP iktidarında esnafın yüzü gülecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: MHP iktidarında esnafın yüzü gülecek

1 Kasım erken seçim çalışmaları kapsamında vatandaş ve esnaf ziyaretlerine devam eden Sanayi ve Ticaret eski Bakanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP iktidarında esnaf ve küçük işletme sahiplerine ciddi destek verecek projelerin beyannamede yer aldığını dile getirdi.

AVM yasası olarak bilinen esnaf ve küçük işletmelere yönelik destek amacıyla çıkarıldığı iddia edilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un aslında rant kanun olduğunu dile getiren Tanrıkulu, “Mahalle arasında çarşıda pazarda geçim mücadelesi veren esnaflarımıza destek amacıyla çıkarılan AVM yasasının esnafı korumadığı ortadadır. Mahalle aralarına bile zincir mağazaların  küçükleri açılmakta ve bakkallarımız, pazarcımız, çarşılardaki esnafımız kan ağlamaktadır. MHP iktidarında bu yasa baştan aşağıya düzeltilerek esnaf ve orta büyüklükteki işletmelerimizi tam korur vaziyette yürürlüğe girecektir” diyerek esnafın MHP iktidarında rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirileceklerini söyleyen Tanrıkulu, “Esnaf ve sanatkârların, geçmişte vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunmasına rağmen, kayıt ve tescili olmadığı gerekçesiyle hizmetine saydıramadıkları zorunlu sigortalılık sürelerine borçlanma imkânı verilerek hizmetlerine saydırabilmeleri sağlanacaktır. Esnaf BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları iyileştirilerek, gerçek manada intibak düzenlemesi yapılacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilecektir. Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yeni Ticari Araçlara ÖTV KDV Muafiyeti

Geçimini tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenile¬mek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV alınmayacağını ifade eden Tanrıkulu, “Ticari araçların vergi yükünün ağır olduğu ortadadır. Birde geçimini bu yönde sağlayan vatandaşlarımızdan KDV ve ÖTV almak vatandaşa ağır bir külfettir. Bu sebeple, şoför esnafımızın aracını yenilemesi amacıyla alacağı araçlarda KDV ve ÖTV muafiyeti uygulayacağız.  Diğer yandan Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacaktır” dedi.

Vergisiz Akaryakıt

MHP iktidarının akaryakıt kaçakçılığını önleyerek, buradan elde edilecek gelir ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt sağlayacaklarını söyleyen Tanrıkulu, “Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacaktır” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2. Germiyan Festivali, sona erdi
Sonraki Haber Karşıyaka'da 7 saat su kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?