ANA SAYFA > EĞİTİM > Genç yaşta meslek sahibi oluyorlar

Genç yaşta meslek sahibi oluyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç yaşta meslek sahibi oluyorlar

Öğrencilerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği hastanelerde staj yapma imkanı sağladıklarını dile getiren İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, mezunların iş sıkıntısı yaşamadığını söyledi.

Öğrencilerini lise yıllarından itibaren mesleğe hazırlayan İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, geleceğin sağlıkçılarını yetiştiriyor. Öğrencilerine İzmir'in hem devlet hem de özel hastanelerinde staj imkanı sağladıklarına dikkat çeken İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, "Öğrencilerimize, üçüncü sınıftan itibaren İzmir'in hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerinde staj imkanı sağlıyoruz. Üniversitelere deneyimli ve başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. 30 öğretmenimizle özel dersliklerde yapılan eğitimlerimizin yanı sıra okulumuz öğrencilerinin bir çok sosyal aktiviteye katılıp başarı göstermelerine de destek oluyoruz" diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLER AÇIKTA KALMIYOR
Bu sene yoğun bir kayıt dönemi yaşadıklarına değinen İşçi, "Öğrencilerimiz, 24 kişilik özel sınıflarda eğitim alıyorlar. Okulumuzun belirli bir öğrenci kapasitesi var ve bunun üstüne çıkmıyoruz. Bu sene kayıtlar çok yoğun. Okulumuzdan mezun olan her öğrenci kolaylıkla üniversitelere yerleşiyor ya da meslek hayatına atılıyor. Akademik eğitim yapmayı arzu etmeyen öğrencilerin kısa sürede mesleğe yönelmesi açısından avantajlı bir eğitim hizmeti veriyoruz" dedi.
 
DONANIMLI SAĞLIKÇILAR YETİŞİYOR
Öğrencilerin üniversiteye direk geçiş hakkı olduğunu dile getiren Okul Müdürü Baki Akyüz ise, "Hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümü öğrencilerimizin liseyi bitirince 2 yıllık meslek yüksek okullarına doğrudan geçiş hakkı var. Sağlık alanında gerek devlet gerekse özelde yatırımlar arttı. Bu gelişme öğrencilerimizin kolaylıkla iş bulmasını sağlıyor. Öğrencilerimiz, 11 ve 12'nci sınıflarda branşlaşarak hemşirelik, anestezi teknisyenliği, acil tıp teknisyenliği, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümlerine ayrılıyor. Okul olarak geleceğin sağlıkçılarını donanımlı yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KODA, D-Marin Festivali'nde iki konser verecek
Sonraki Haber Delican’dan il başkanlarına çağrı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?