ANA SAYFA > ÇEVRE > FOÇA'DAKİ 7 TESİSE MAVİ BAYRAK ÖDÜLÜ

FOÇA'DAKİ 7 TESİSE MAVİ BAYRAK ÖDÜLÜ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
FOÇA'DAKİ 7 TESİSE MAVİ BAYRAK ÖDÜLÜ

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın değerlendirmeleri sonucunda Foça’da bulunan 7 tesise Mavi Bayrak Ödülü verildi.

Foça’da 2014 yılı Mavi Bayrak almaya hak kazanan 7 tesise ödülleri düzenlenen törenle verildi. 2014 yılı Mavi Bayrak Ödül töreni Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Foça, Çeşme ile yarışır durumda

Foça’da ilk Mavi Bayrağı 1998 yılında Hanedan Plajının aldığını söyleyen Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, “Foça’mızda düzenli olarak mavi bayrak sayısını arttırmaya çalıştık. Bugün çok çarpıcı bir noktaya geldik. Bugün Türkiye de turizm merkezlerinden birisi Çeşme’dir. Mavi Bayrak sayısında Foça’mız artık Çeşme ile yarışacak duruma gelmiştir. Mavi Bayrak sayısının artmasının Foça’ya çok güçlü etkiler olacaktır” dedi.

Gelecek kuşaklara Foça’mızı temiz bırakacağız

Türkiye’de 2013 yılında 383 Mavi Bayrak olduğunu, 2014 yılında ise bu sayının 397’ye yükseldiğini söyleyen ETİK Başkanı Mehmet İşler ise, “Mavi Bayrak sayısının artışının % 50’sini İzmir elde etti. İzmir bu konuda çok başarılı” dedi. Mavi Bayrak Ödüllerinin çok önemli olduğunu belirten İşler, “Mavi bayrak neden önemli? 19 yüzyıl sanayi yüzyılı idi. 20. Yüzyıl teknoloji yüzyılı. 21 yüzyıl ise çevre yüzyılı. Çevre de turizmin hammaddesidir. Foça, böylece bu bulunduğu alanda çevreye ne kadar önem verdiğini aldığı Mavi Bayraklarla göstermiş oldu. Foça çevreye sahip çıkıyor. Gelecek kuşaklara Foça’mızı temiz bırakacağız” diye konuştu.

Foça, turizmde gümbür gümbür geliyor

Etik Başkanı Mehmet İşlerin ardından mikrofona gelen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise Foça’nın turizm anlamında gümbür gümbür geldiğini söyledi. Başkan Demirağ, “Turizm Sektörün Foça şartlarında ne kadar zor hamleler içerisinde olduğunu farkındayız. Hem özel Çevre Koruma Bölgesi, hem askeri bölge, hem sit alanlarının çok yoğun olması, birçok coğrafi nedenlerle birlikte sektör yavaş ilerliyor. Bu anlamda çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Yavaş ama emin adımlarla geliyoruz” dedi.

Mavi Bayrak sayısını arttıracağız

Marka değerinin arttırılmasının ve Mavi Bayrak’ın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Dünya da mavi bayrak bir marka. Foça coğrafi konumunu yüzünden dezavantajlı olmasına rağmen, marka değerini arttırarak belli noktalara geldi. Umuyorum çok kısa süre içerisinde Mavi Bayrak sayısını iki katına çıkarırız. Foça’mıza Mavi Bayrak kazandıran işletmelere, gösterdikleri bu yoğun çaba yüzünden şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Mavi Bayrak bir hedeftir

Mavi Bayrak Ödülleri için düzenlenen törende bir konuşmada Kaymakam Niyazi Ulugölge yaptı. Kaymakam Ulugölge, “Mavi Bayrak bir hedeftir. Biz hedeflerimizi ufka kadar çizer, o ufka vardığımızda yeni hedefleri önümüze koyar, o hedeflere ulaşmaya çalışırız. Bunları almak kadar, o standartları korumak ve sürdürmekte önemli. Alırken gösterdiğiniz çabayı korumak içinde göstermek durumundayız. Mavi bayrak önümüze hedefler koyarken, bunu sadece turistik anlamda değerlendirmemiz gerekli, insanımız için, doğa için, koruma ve kullanma dengesini gözetmemiz gerekiyor” dedi.

Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesislerinde düzenlenen Mavi Bayrak Ödül törenine Kaymakam Niyazi Ulugölge’nin yanı sıra, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Meclis Üyeleri, Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü, İlçe Turizm Müdürü, Etik Başkanı, Tuder Başkanı, Mavi Bayrak Ödülü alan işletmeler ve davetliler katıldı.

Foça’da Mavi Bayrak Ödülü alan işletmeler;

Karakum Plajı (Yeni Plaj), Leon Otel, Neilson Clup (Otel Clup Fokai), Hanedan Beach Hotel, Mackerel Clup, Pollen Tatil Köyü, Yeni Foça Belediye Halk Plajı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ÇÖLYAK'LA MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ...
Sonraki Haber MOTORCULARDAN BAYRAK İNDİRME TEPKİSİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?