ANA SAYFA > SAĞLIK > ÇÖLYAK'LA MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ...

ÇÖLYAK'LA MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÇÖLYAK'LA MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ...

Çocuklar ve aileleri için yaşamı adeta bir kabusa dönüştüren çölyak hastalığı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek çalışmaları sürüyor. 2008 yılından bu yana “Çölyakla mücadelenizde biz de varız” diyen Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastası çocuklar için bu yıl yine unutamayacakları bir etkinlik düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji ve hassasiyetleri nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılları içeren gıdalardan uzak durması gereken çölyak hastalarına destek olmayı sürdürüyor. Bu hastalıkla mücadele eden çocuklar ve aileler için 2008 yılından bu yana çeşitli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da özellikle çocuklar için unutulmayacak bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Çölyakla mücadelenizde biz de varız” adıyla gerçekleşen buluşmaya çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Kendileri için kurulan oyun parkurunda gönüllerince eğlenen, animatörler eşliğinde dans edip şarkılar söyleyen çocuklar, en büyük mutluluğu ise özel hazırlanmış “glutensiz pasta”larını
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, çölyak hastalığıyla mücadelede eden ailelerin glutensiz ürün bulmakta çektikleri zorlukları çok iyi bildiklerini belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde her zaman onların yanlarında olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası’nda üretilen glutensiz ekmeklerin Van’dan İstanbul’a kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki çölyak hastalarına çok uygun fiyatla ulaştırıldığını dile getiren Özkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak sizi yalnız bırakmayacağımızı, her zaman destekleyeceğimizi bilmenizi istiyorum” dedi. Etkinlik sonrası ailelere glutensiz ürünlerden bisküvi, vanilyalı gofret, fındıklı gofret, kraker, şehriye ve makarna paketlerinden oluşan gıdalar hediye edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DİKİLİ'DE "SUSUZ" DEĞİL, "SULU YAZ" BAŞLIYOR...
Sonraki Haber FOÇA'DAKİ 7 TESİSE MAVİ BAYRAK ÖDÜLÜ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?