ANA SAYFA > EĞİTİM > Egeli öğrenciler, patilere yuva yaptı

Egeli öğrenciler, patilere yuva yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Egeli öğrenciler, patilere yuva yaptı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla ‘Patileri Yuvala’ projesine imza attı. Konak Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun da destek verdiği proje İzmir’de ilk olma özelliğini taşıyor.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde okuyan 15 öğrenci, sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarına destek olmak, toplumda sokak hayvanları konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla, hayvanların barınması için 2 köpek, 6 kedi kulübesi yaptı. Tüm aşamaları kendi imkanlarıyla gerçekleştiren öğrenciler masrafları karşılamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için bileklik satışı gerçekleştirdi. Çalışma grubunun 3 haftalık atölye çalışmalarıyla yaptığı kulübeler pilot bölge olarak seçilen Hatay Çankaya Mahallesi'nde belirlenen yerlere konuldu.

Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Fatih Akuzun, “Gençlerin böyle bir proje sunması beni çok heyecanlandırdı. Şu anda sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarına yönelik olarak ‘Kırmızı Pati’ adında bir proje yürütüyoruz. Bu iki projeyle onların yaşam koşullarını çok daha iyi bir noktaya çıkarabileceğimize inanıyorum. ‘Patileri Yuvala’ projesinde pilot bölge olarak seçtiğimiz Çankaya Mahallesi için çalışmalarımızı bitirdik ancak önümüzdeki süreçte farklı mahalleler için de çalışmalara başlayacağız. Bu konuda gönüllü olarak destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

"DERS KAPSAMINDA KALMAMASINI İSTEDİK"

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinden Elif Beyza Nalbantoğlu ise “Yapacağımız projenin sadece ders kapsamında kalmamasını, iyi bir amaca hizmet etmesini istedik. Arkadaşlarımızın düzenlediği diğer projeler daha çok insan odaklıydı. Bu sayede toplum içinde bizle aynı ortamı paylaşan sokak hayvanlarının ihmal edildiğini fark ettik. Bu da projenin ortaya çıkmasında etkili oldu. Bizler sokak hayvanlarının yaşadığı olumsuz durumlardan sorumluyuz. Modern toplum yapısı içinde onların yaşam alanlarını ihlal ettiğimizin de farkında değiliz. Bu sebeple yaptığımız ihlalin bir şekilde düzelmesi için çabalıyoruz. Bu açıdan da onların en temel hakları olan barınma ihtiyaçlarına yönelik hareket ettik” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Baro Başkanları, dayanışma için Tekirdağ'a gitti
Sonraki Haber 70 bin lira için elden kaçan Ersin, Süper Lig'e gidiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?