ANA SAYFA > İZMİR > Baro Başkanları, dayanışma için Tekirdağ'a gitti

Baro Başkanları, dayanışma için Tekirdağ'a gitti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Baro Başkanları, dayanışma için Tekirdağ'a gitti

Ege Marmara Bölge Barolarını oluşturan 19 Baroyu temsilen yürütme kurulunu oluşturan ve aralarında İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın da bulunduğu, İstanbul, Sakarya, Aydın ve Muğla Baro Başkanları, Tekirdağ Çarşı Karakolu’na giden iki avukata yönelik gerçekleşen sözlü ve fiili saldırılarla ilgili başlayan soruşturma hakkında bilgi almak üzere, 13 Haziran 2016 günü Tekirdağ’a gittiler.

Burada mağdur avukatlar, başsavcı ve jandarma komutanı ile de görüşen, ayrıca olaya ilişkin kamera görüntülerini izleyen Baro Başkanları, ilgili kurumlara konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdikten sonra Adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasında, görüntüde avukatlara uygulanan bu şiddetin gerçekte yurttaşların Anayasa’nın 36. maddesinde yer alan hak arama hürriyetlerini engellemeye yönelik olduğu belirtilerek 55 bin civarı avukatı temsil eden 19 Baro’nun oluşturduğu Ege Marmara Bölge Baroları olarak bu işin peşinde ve arkasındayız denildi.  Yapılan açıklamayla bütün kurum ve yetkililer kanunen ve hukuken üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağrıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bombacı yine savunma yapmadı, dava ertelendi
Sonraki Haber Egeli öğrenciler, patilere yuva yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?