ANA SAYFA > İZMİR > Dağ: İzmir zirveye yerleşti

Dağ: İzmir zirveye yerleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dağ: İzmir zirveye yerleşti

AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili ve 25. dönem Milletvekili adayı Av. Hamza Dağ, Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural ile görüştü. Dağ, Türkiye’de süt üretiminde zirveye yerleşen İzmir’in peynircilik ve benzeri süt ürünleri konusunda da markalaşması gerektiğini belirterek, bunun için mecliste her türlü desteği vereceğini açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 25. dönem Milletvekili adayı Hamza Dağ, (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural ile İzmir’in tarım ve hayvancılık sektöründeki potansiyelinin harekete geçirilerek daha fazla farkındalık oluşturulması için atılabilecek adımları görüştü.

TAGYAD Başkanı İsmail Uğural ile tarım ve hayvancılık sektörü hakkında görüş alışverişinde bulunan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in tarım ve hayvancılık alanında çok güçlü bir potansiyele sahip olduğunu ve her geçen gün bu alanda daha da güçlendiğini ifade etti.

İzmir’in tarım ve hayvancılık alanında üretim kadar markalaşmaya da önem vermesi gerektiğini kaydeden Dağ, “Süt üretiminde birinci olan İzmir’de, süt mamulleri konusunda neden güçlü markalarımız yok. Süt üretiminde zirveye yerleşen İzmir’in peynircilik ve benzeri süt mamulleri üretiminde de markalaşması gerekiyor. İzmir üretiyor, ama markalaşmadığı için yeterince farkındalık oluşturamıyor” dedi.

AK Parti hükümetinin destekleri sonucu tarım sektörü ihracatının 18 milyar dolara ulaştığını vurgulayan  Hamza Dağ, hayvancılık sektöründe de yüzde 300’leri aşan ihracat artışı sağlandığını belirterek, “Türkiye’de tarımsal ve hayvancılık alanında  üretimde ihracatta en büyük payın İzmir olmasının nedeni, hükümetimizin verdiği desteklerdir. Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında en çok destek alan il İzmir oldu” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık alanında İzmir’in potansiyelinin harekete geçirilmesi noktasında her türlü desteği sağlayacağını vurgulayan Hamza Dağ, “İzmir’in daha fazla farkındalık oluşturması ve markalaşması gerekir. Bu konuda projeler üretilmesine ihtiyaç var. Ben tarım ve hayvancılık sektörünün meclisteki elçisi ve sektörün sorunlarının da takipçisi olacağım” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sinemaseverler için ücretsiz film galası
Sonraki Haber Tanrıkulu, öğrencilere projelerini anlattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?