ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu, öğrencilere projelerini anlattı

Tanrıkulu, öğrencilere projelerini anlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu, öğrencilere projelerini anlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi ve gençlerin sorunlarının çözümü için önerilerini anlattı.

İstanbul’da Bilgi, İstanbul Teknik, Kemerburgaz, Haliç, Maltepe, Okan, Bahçeşehir Üniversitelerinin Konsey ve Kulüp Başkanları ile Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde bir araya gelen Tanrıkulu, öğrencilerin başta eğitim-öğretim olmak üzere, burs, sağlık ve ulaşım sorunlarını dinlerken, gençlere 7 Haziran’da mutlaka sandığa gidin çağrısı yaptı.

Türkiye’de şu anda en büyük sorunlardan birinin genç işsizlik oranının yüksekliği olduğunu dile getiren Tanrıkulu, üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamadığını söyledi. Bu sorunun çözümü için ekonominin her yıl yüzde 7’inin üzerinde büyümesini sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini açıklayan Tanrıkulu, ayrıca üniversitelerde de eğitim kalitesinin artırılmasının da şart olduğunu kaydetti.

Üniversitede okuyan gençlerin de birçok sıkıntı ile boğuştuklarını en büyük sorunların başında eğitim-öğretimin niteliği, barınma, burs, sağlık ve ulaşım geldiğini anlatan Tanrıkulu, “Öğrenci konseyi başkanları ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Gençler sorunlarını bizimle paylaştılar. Bizde  parti olarak zaten Türkiye’nin geleceği olan gençlerimize özel önem veriyoruz. Bu konuda birçok projemiz var. Türkiye Öğrenci Konseyi son dönemde seçimlerini yapamıyor. İktidarın öğrenci konseyleri üzerinde siyasi baskısı var. Öncelikle bu baskının kaldırılması gerekiyor. Bizim gençlik örgütlenmeleri özgür olacak. Öğrencilerin bir çok sorunu var. Bunlardan biri de Vakıf üniversitelerinde harçlardan KDV alınırken, devlet üniversitelerinde böyle bir uygulama yok. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler KDV uygulamasının kaldırılmasını istiyorlar. Barınma da en büyük sorunlardan biri. Öğrencilerin büyük bir kısmı kısıtlı bütçelerine uygun yurt bulamıyor. Yurt sorunu mutlaka çözülmeli. MHP iktidarında böyle bir sorun kalmayacak” dedi.

Öğrencilere 7 Haziran seçimlerinin ülke geleceği açısından önemine de değinen Tanrıkulu, bu seçimlerin sadece milletvekili seçimi olmadığını, demokrasi ile diktatörlük arasında bir karar verileceğini söyledi. Bu nedenle gençlerin mutlaka sandığa gitmesi ve şikayetçi olduğu iktidardan oyları ile hesap sorması gerektiğini açıklayan Tanrıkulu, bu konuda gençlerin en doğru kararı vereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Program sonrası üniversiteli gençler, sorunlarını, dertlerini dinleyip, paylaşan ve çözüm önerileri sunan Tanrıkulu’na bir teşekkür plaketi sundular.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dağ: İzmir zirveye yerleşti
Sonraki Haber Ekmek üreticileri EBSO’da biraraya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?