ANA SAYFA > GÜNDEM > Cihat Kora'da muhteşem Cumhuriyet kutlaması...

Cihat Kora'da muhteşem Cumhuriyet kutlaması...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cihat Kora'da muhteşem Cumhuriyet kutlaması...

Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen baloya Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kora ailesi, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan okul müdürü Neslin Kaplan, “Biz Cumhuriyetin erdem olduğunu o yüce insandan öğrendik. Hasta bir adamdan genç ve güçlü bir ülke yaratmanın büyüsünü Mustafa Kemal bize öğretti. Atatürk ilke ve inkilaplarına dört elle sarılmayı kendimize misyon edindik. Hepinizin bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Okul müdürünün ardından söz alan Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, “Cumhuriyet bir destandır. Bu destan canlar verilerek yazılmıştır. Yarınlara olan umudumuzu güçlendiren bu gençlik vesilesiyle söylüyoruz ki Cumhuriyeti daha iyi yarınlara taşıyacağız. Bu organizasyon için emek veren herkese çok teşekkür ederim. Ama onun da ötesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından lisenin öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Koronun performansı seyircilerden sık sık alkış aldı. Daha sonra Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında derece elde eden öğrenciler yazılarını davetlilerle paylaştılar. Öğrencilerin yazıları organizasyona kazananlardan takdir topladı.

Geceye özel kareografiler de hazırlayan öğrenciler vals ve zeybek gösterisi sundular. Özel bir makyajla Atatürk kılığına sokulmuş bir öğrencinin zeybek gösterisine katılması, izleyicilerden büyük alkış topladı.

Gece, katılımcıların da vals ve tango müzikleri eşliğinde dans etmesinin ardından söylenen 10. Yıl Marşı’yla sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Acar’ları arıyor…
Sonraki Haber Karşıyaka en yeni güzellik salonuna kavuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?