ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: ''Kardeşliğimizi, hainlere kurban etmeyeceğiz!''

CHP’li Sındır: ''Kardeşliğimizi, hainlere kurban etmeyeceğiz!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: ''Kardeşliğimizi, hainlere kurban etmeyeceğiz!''

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’ü hemşerileri ile birlikte kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere katılan Sındır, “9 Eylül yok edilmek istenen bir ulusun bağımsızlık savaşını zaferle sonlandırdığı, işgalin son bulduğu kurtuluş günüdür” dedi.

“MEMED’LERİN DESTANI İLE BU ONURU VE GURURU YAŞIYORUZ!”

Anadolu’nun işgaline son vermek için başlatılan, tüm toplum kesimlerini birlik ve beraberlik içinde verdiği Kurtuluş Savaşının 9 Eylül 1922’de zaferle sonuçlandığını belirten Sındır, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelemiz 9 Eylül 1922’de İzmir’de düşmanın denize dökülmesi ile son buldu. 93 Yıl önce yazılan bu desten sadece İzmir’in değil Türkiye’nin ve mazlum milletlerin kurtuluş günüdür. Anadolu’nun dört bir yanından vatan ve hürriyet uğruna cepheye koşan kahramanların fedakarlığı sayesinde bizler bu günü kutluyoruz. Gidip de dönmeyeceklerini bilen, omuz omuza veren Diyarbakırlı, Konyalı, Giresunlu, Mersinli, Edirneli, Karslı Memed’lerin destanı ile bu onuru ve gururu yaşıyoruz. Bunun için Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarına minnettarız. Ruhları şad olsun… Onların sayesinde bağımsız ve özgür bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

“BİRLİK OLACAĞIZ ÜLKEMİZE, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!”

Son dönemlerde artan terör saldırıları ve şehitlere de değinen Sındır; “Bugünlerde maalesef birliğimizi, geleceğimizi kast edenlerin hain saldırılarını yaşıyoruz. Ülkemizi bölmeye ve çatışma ortamına çekmeye çalışan karanlık ellerin hain tuzaklarında şehitler veriyoruz. Gencecik evlatlarımız kalleş pusularda can veriyor. Anadolu’da birçok eve ateş düşüyor. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Hepsinin anası babası, kardeşi, yari, nişanlısı var. Allah o ana babalara, kardeşlere, eşlere, daha babalarına doymamış çocuklarına sabırlar versin. Dayanılması güç bu acılara rağmen huzura, barışa ve kardeşliğe pusu kuran, insanlıktan nasibini almamış bu alçakları sevindirmemek için daha çok itidalli olacağız. Beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi bu hainlere kurban etmeyeceğiz. Aziz şehitlerimize, hatıralarına ve ailelerine sahip çıkacağız. Bütün bunları 93 yıl önce yapan, her biri farklı illerden cepheye koşanlar gibi bir olacağız, birlik olacağız ülkemize, geleceğimize sahip çıkacağız” dedi

“İZMİR MİLLİ MÜCADELENİN KENTİDİR”

İzmir’in Milli mücadelenin kenti ve Anadolu’nun harmanlanmış bir bütünü olduğunu ifade eden Sındır; “Milli mücadelenin kenti olan  İzmir aynı zamanda çağdaş Türkiye’nin simgesidir. Türkiye’nin hemen her memleketinden insanların bir araya geldiği, huzur ve mutlu bir şekilde yaşadığı bir şehirdir. İzmir, demokrasinin ve hoşgörünün en güzel örneğinin yaşandığı örnek bir kenttir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışı ile İzmir barış ve huzur içinde Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine en güçlü ve güzel örneği oluşturmaktadır. Bu özelliği ile de ulusumuzun birliğine kast eden hainlere karşı her zaman en önde yer almıştır, almaya da devam edecektir. İzmir bu özellikleri ile Cumhuriyet değerlerinin ve devrimlerinin kararlı takipçileri olarak geleceğe güvenle yürüyecektir” dedi.

“GELECEĞİMİZ İÇİN KENETLENMELİYİZ”

Ülke olarak zor ve acı günlerden geçtiğimizi söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “Milletçe  zor günlerden geçiyoruz. Siyasi çıkarlar uğruna yaratılan kaos ortamı onlarca vatan evladımızın şehit düşmesine neden oluyor. Bugün ülkemizin birliği, huzuru ve geleceği için ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden kenetlenmeliyiz. İnanıyorum ki, tarihini ve değerlerini bilen, çağdaşlarını yakından takip eden yurttaşlarımızla birlikte laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız. Anadolu’nun bin yıllık kardeşliğini ebedi kılacağız. Bugünkü bu coşku ve heyecan, elinde bayrağıyla alanlara gelen anne babaların, çocukların yüreğinde. İzmir’imizin 93. Kurtuluş günü kutlu olsun.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Necat Karataş:''9 Eylül İstiklal Bayrağımızdır''
Sonraki Haber Aslan Savaşan:''hükümet ne yapıyordu?''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?